Мед Атлант

Чи забруднений потічок, що впадає у Бистрицю-Солотвинську, перевірить франківська екоінспекція

Держекоінспекція візьме проби з потічка у мікрорайоні Пасічна в Івано-Франківську. Перевірку проведуть за зверненням кореспондентів Суспільного. Про ймовірне забруднення води у мережі Facebook написав франківець Богдан Струж.

Чоловік живе у мікрорайоні Пасічна. Щодня увечері гуляє тут із собакою. Розповідає, що вода забруднена уже декілька днів. Також пригадує, що нижче за течією бачив мертву рибу.

“Помітив неприродній колір води, яка витікає з труби. Протягом тижня щодня спостерігав за цим. З’ясувалося, що кожен день ввечері вода стає такого неприроднього, дуже білого кольору, як порошок якийсь. Тоді вирішив поцікавитися, в які інстанції можна звернутися, щоб вирішити цю проблему”, – розповідає Богдан Струж.

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до Карпатської екологічної інспекції та Івано-Франківсьводоектотехпрому.

В екоінспекції повідомили, що до кінця тижня відберуть проби води. Результати експертизи будуть готові наступного тижня.

“Коли надходять такі сигнали – реагуємо. В цьому випадку колектор, про який ми говоримо, повинен обслуговуватися комунальними службами міста. Ми проінформуємо наше керівництво, відберемо проби і встановимо, чим забруднений водний об’єкт”, – повідомив головний спеціаліст відділу державно-екологічного нагляду інспекції Олександр Кленцей.

За словами прессекретаря “Водоекотехпрому” Володимира Шпега, четвертого липня їхні працівники перевірили потічок. Кому належить труба, звідки, ймовірно, зливали нечистоти, невідомо.

“На місце виїхала рейдова група. Ми бачили ту трубу, але в даний момент там витікає просто чиста вода. Жодних інших стічних вод немає. Ми не обслуговуємо цю трубу, вона не на нашому балансі. Швидше за все це є якась дренажна труба. Де вона бере початок ми не знайшли”, – каже Володимир Шпег.

Читайте також: У річці на Тлумаччині масово загинула риба.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...