Мед Атлант

Від вибуху у Лівані постраждали декілька українців

Посол України в Лівані Ігор Осташ повідомив, що серед серйозно постраждалих у результаті вибухів у столиці Лівану  Бейруті громадян України немає. Однак кілька українців отримали травми.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише “ТСН“.

“Є деякі сім’ї, які досить серйозно постраждали. Передусім, це майно – будинки, квартири. Є також незначні травми, наприклад, порізи або удари. Але дуже серйозно постраждалих немає”, – зазначив посол.

Дипломат додав, що посольство намагається розшукати інформацію про нібито два українські кораблі, що були в районі вибуху.

“Ми намагаємося розшукати інформацію. Поки що це дуже непросто, тому що багато органів ліванської влади досі паралізовані, особливо ті, які знаходяться біля морського порту – епіцентру вибуху. Поки що є інформація про те, що постраждав серйозно корабель ООН і там є проблеми з моряками. Щодо наших громадян і бортів такої інформації немає “, – зазначив посол.

Нагадаємо:

4 серпня у порту ліванської столиці Бейрут прогриміли

У Бейруті прогримів неймовірної сили вибух, які утворили над містом грибоподібну хмару. Вибухові хвилі швидко поширилися містом, завдавши шкоди навіть на околицях.

Аміачна селітра з судна, яка вибухнула у порту Бейрута, належала російському підприємцю Ігорю Гречушкіну.

Тим часом, колишній слідчий з вибухівки Департаменту США заявив, що білі спалахи, які видно на відео вибуху, можуть свідчити про те, що вибухів було декілька і, що там, окрім аміачної селітри, могли бути інші вибухонебезпечні предмети.

5 липня Червоний хрест повідомив, що жертвами вибуху стали щонайменше 100 осіб, ще понад 400 поранених.

Читайте також:  У селі на Коломийщині виявили та знищили 26 вибухонебезпечних предметів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...