Мед Атлант

Допомога розвитку Франківщини: компанія «АТБ» знову сплатила рекордні податки

Рівень життя українського суспільства багато в чому залежить від проєктів та ініціатив, які фінансують із бюджету. Отже, кожен бізнес, який справно сплачує податки, робить внесок у наш добробут і комфорт. Наочним прикладом може бути діяльність багаторічного лідера української роздрібної торгівлі – «АТБ».

Використовуючи стратегію динамічного розвитку, компанія зуміла в нинішньому складному році побити рекорд щодо обсягу сплати податків і зборів. За шість місяців 2020-го корпорація «АТБ» перерахувала до бюджетів усіх рівнів, у тому числі й до міської скарбниці нашого Івано-Франківська, 7,57 млрд грн. (разом із митними платежами та ЄСВ). Згідно з інформацією з відкритих джерел це на 32,5% більше за показник аналогічного періоду минулого року.

«Цей рік, незважаючи на надзвичайно складні обставини, в яких опинився бізнес через пандемію коронавірусу, корпорація «АТБ» проходить впевнено, залишаючись лідером ринку й одним із найбільших платників податків в Україні.
Можу навести два приклади:
– сума сплачених нами податків за пів року в три рази перевищує річний (!) бюджет таких міст, як Суми, Херсон, Черкаси, Тернопіль, Луцьк;
– сплачені нами за перше півріччя податки в два рази перевищують суму державних інвестицій у будівництво нового аеропорту в Дніпрі.
Коли нас запитують, що таке соціально відповідальний і патріотичний бізнес, для мене відповідь очевидна. Це не тільки благодійні проєкти, соціальні ініціативи, інвестиції, нові робочі місця. По-перше, це прозора та системна діяльність бізнесу в наших економічних реаліях. По-друге, ефективне використання зроблених бізнесом інвестицій органами центральної та місцевої влади», – повідомляє на своїй сторінці у Facebook Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

Такі високі темпи зростання бюджетних платежів компанія демонструє вже кілька років поспіль. За підсумками 2019-го «АТБ» посіла перше місце в галузі у рейтингу 100 найбільших представників бізнесу за обсягом перерахованих платежів до бюджетів усіх рівнів.

Корпорація «АТБ» є однією з найпрозоріших і найвідкритіших в Україні. Минулого року до бюджетів різних рівнів і спецфондів вона перерахувала 12,6 млрд грн., що на 34% перевищило показники попереднього періоду.


Компанія дотримується свого основного принципу – безперебійно забезпечувати громадян якісними продуктами за доступними цінами. Вартість товарів у 1137 супермаркетах цієї торговельної мережі нижча за середньоринкову на 10–15%. Нині магазини лідера українського ритейлу працюють у 293 населених пунктах 24 областей країни, включаючи і Франківську. Асортимент кожного з таких дискаунтерів перевищує 3,5 тис. найменувань. Це гарантовано свіжі продукти та якісні товари першої необхідності. Близько третини становить продукція власних торгових марок «АТБ».

Піклуючись про безпеку майже чотирьох мільйонів постійних клієнтів (стільки українців щодня відвідують магазини мережі), компанія відкрила новий для українського ринку напрямок – перший продуктовий онлайн-магазин «АТБ» повного циклу. Весь процес від замовлення необхідних товарів до їхнього отримання займає менше однієї години. Це дозволило багатьом мільйонам громадян, в тому числі й мешканцям нашого міста Франка, не відчувати нестачі якісних продуктів та економити власні кошти.

Компанія зуміла значно збільшити товарообіг та вже перерахувала 4,83 млрд грн. податків до державного бюджету, 1,62 млрд грн. – до місцевих бюджетів, а 1,12 млрд грн. – до цільових фондів. Після реформи децентралізації чимала частина сплачених відповідальним бізнесом грошей залишається на місцях. Ці кошти спрямовують на боротьбу з пандемією, ремонт доріг, шкіл, лікарень, будівництво парків, мостів тощо. Крім того, вони йдуть на зарплати працівникам бюджетної сфери, пенсії, соціальні виплати, субсидії.
Зважаючи на те, що останніми роками «АТБ» активно розширює власну мережу саме у наших західних областях, можна стверджувати, що й франківська влада отримає потужний фінансовий ресурс для розвитку регіону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...