Мед Атлант

Владика Володимир Війтишин рукоположив п’ятьох нових священників

В суботу, 8 серпня, на запрошення о. Антонія Вацеби, провінційного настоятеля Згромадження Воплоченого Слова в Україні, та місцевого пароха о. Йосафата Бойка, до парафії святих Кирила і Методія завітав Митрополит Володимир Війтишин.

Цей день став радісним для всієї парафіяльної спільноти, чисельно запрошеного духовенства, а особливо для п’ятьох дияконів, яким Владика Володимир уділив ієрейські свячення.

Серед нововисвячених, четверо випускників Івано-Франківської духовної семінарії: Роман Шиндирівський, Михайло Макар, Іван Війтишин та Василь Михнюк, а також ієромонах Климентій Карпінець, випускник міжнародної семінарії св. Папи Віталіьяно в Монтефясконе (Італія).

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, о. Йосафат Бойко наголосив на неоціненному значенні Таїнства cвященства.  “Священник «повинен так за людей, як і за себе самого приносити жертви за гріхи»: він приносить молитви і жертви, перепрошення і переблагання за свої і за людські гріхи та прогрішення”, – звернувся о. Йосафат до всіх присутніх.

За його словами, священник «взятий з-поміж людей»: він не падає з неба, він народжується від тата і мами, він виховується у звичайній родині, він має свої чесноти, досягнення, однак і не позбавлений своїх немочей та хиб, з якими покликаний боротися.

Згідно Чину поставлення ієрея, після Великого входу кандидати до священства після трьох обходів довкола престолу, зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу. Після чого вони стали до престола і далі з усіма священниками служили Божественну Літургію.

Після Служби Божої Митрополит Володимир привітав нововисвячених ієреїв та побажав їм святого і ревного служіння. Владика також привітав батьків новоієреїв та подякував за виховання своїх синів.

На завершення, о. Йосафат Бойко від імені парафіяльної спільноти подарував п’ятьом священникам требники, подякував Владиці Володимиру за батьківський візит, та привітав нововисвячених ієреїв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...