Мед Атлант

Протести у Мінську: у хід пішли коктейлі Молотова. ФОТО

ОМОН у столиці Білорусі почав жорстоко розганяти протестувальників. Ті у відповідь закидали силовиків коктейлями Молотова. 

Про це інформує “УП” з посиланням на Euroradio, Белсат, Радіо Свобода

Повідомляється, що до центру Мінська влада пригнала військову техніку.

Протестувальники, у свою чергу, почали зводити барикади із підручних засобів. Такі барикади ОМОН вже знищив біля універсаму “Рига”, звідки ж розігнав мітингарів.

Для цього силовики вкотре використали сльозоточивий газ, світло-шумові гранати та гумові кулі, у відповідь в них летіли коктейлі Молотова та каміння.

Проспект Пушкіна, Мінськ
РАДІО СВОБОДА

Після розгону люди знову повертаються до центру.

ФОТО: TYT.BY

ФОТО: TYT.BY

ФОТО: TYT.BY

Нагадаємо, у МВС Білорусі заявили, що в Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку.

Передісторія:

  • Протести у Білорусі почались 9 серпня після оголошення попередніх результатів президентських виборів, на яких чинний президент Олександр Лукашенко, який займає посаду вже 26 років, начебто набрав 80% голосів.
  • Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Вона не визнає попередні підсумки і вважає, що здобула перемогу на виборах.
  • Незгодні із результатами виборів вийшли на мітинги у Мінську та інших містах Білорусі. Наразі затримали близько 3 тисяч осіб, які вийшли на протести.
  • Окрім того, у країні постійні перебої із доступом до інтернету. Також влада блокує роботу найбільших видань та месенджерів. Більшість комунікацій під час протестів відбувається у Telegram.
  • Пізніше ЦВК оновила результати голосування. Відповідно до них – в Олександра Лукашенка 80,08% голосів, у Світлани Тихановської – 10,09%.
  • Наступного дня протестувальники знову вийшли на мітинги, на що міліція знову відкрила вогонь, також повідомляється про вибухи світло-шумових гранат.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...