Мед Атлант

У 62 пацієнтів Калуської ЦРЛ підтверджений коронавірус, 31 хворий — із підозрами

У Калуській ЦРЛ виділено 55 ліжок для лікування хворих з COVID-19 та з підозрами. Згодом виділили додаткових 20 ліжок і таким чином довели їхню кількість до 75-ти.

Станом на 12 серпня у лікарні лікувалися  102 пацієнти з пневмоніями, повідомив офіційний сайт Калуської міської ради. І це найбільша кількість із початку епідемії.

Як повідомила “Вікнам” заступник міського голови Наталія Табачук, станом на 12 серпня в пульмонологічному відділенні лікується 93 хворих із пневмоніями. З них у 62-ох — підтверджений діагноз коронавірусної хвороби, 31 — з підозрами. Потужності збільшили за рахунок того, що під пульмонологію відвели частину площ нейрохірургічного відділення і дитячої лікарні.

Крім того, шестеро пацієнтів лікується у відділенні інтенсивної терапії. Станом на ранок 12 серпня до апарату штучної вентиляції легень не був підключений жоден хворий. Ще двоє хворих дітей лікуються в дитячій лікарні і один пацієнт, госпіталізація якого не була пов’язана  з коронавірусом (але ПЛР-тест виявився позитивним), перебуває в іншому відділенні.

За словами Наталії Табачук, станом на ранок 12 серпня у Калуську ЦРЛ госпіталізовані 11 хворих з пневмоніями з інших місті і районів. Водночас, минулої п’ятниці і на початку цього тижня кількох хворих із Калуша і Калуського району госпіталізувати в Рожнятівську лікарню.

У цілому ситуація є напруженою. Калуській ЦРЛ рекомендують підготувати ще 25 ліжок для лікування хворих з коронавірусом. Лікарня вже припинила планову госпіталізацію. За словами Наталії Табачук, в Калуській ЦРЛ технічно є можливість розгорнути ліжка, проте є проблеми з кадрами: одного чергового лікаря і медсестри в пульмонології може не вистачити на таку велику кількість пацієнтів.

Читайте також: Антирекорд: на Франківщині за добу підтвердили 138 випадків коронавірусу і три смерті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...