Мед Атлант

У Городенці підприємці протестували проти уведення суворіших карантинних обмежень

У Городенці, що на Прикарпатті, підприємці протестували проти уведення суворіших карантинних обмежень.

Про це Суспільному повідомив в.о. міського голови Любомир Музичка.

Оскільки за рішенням Держкомісії з питань ТЕБ і НС 13 серпня Городенківський район віднесено до червоної зони, понад 200 людей вийшли на мітинг, вимагаючи не припиняти роботу малого бізнесу, бо передбачали можливе закриття магазинів, ринку тощо.

“Вони чесно відсиділи на карантині перші два місяці, і лише зараз почали виходити з роботою на лад. Є така думка: дайте людям попрацювати. Я вважаю, що 2-3 людини, які заходять в торговий зал, не наражаються на більшу небезпеку, аніж у банку чи у великому продуктовому магазині”, – зауважив Любомир Музичка.

Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язкове до виконання, каже в.о. міського голови, проте потрібно дослуховуватися і до громади або допомогти тим громадянам, які два тижні повинні сидіти вдома на карантині, засобами для існування.

На засіданні виконавчого комітету ухвалили таке рішення щодо обмежень: не більше однієї людини на 10 м², також не більше 50 людей в одному приміщенні з дотриманням карантинних обмежень – засобами індивідуального захисту, дезінфекцією, соціальною дистанцією тощо.

“Ми ухвалили адекватне рішення з урахуванням реальної статистики, в першу чергу по місту. У Городенці спалаху немає. В лікарні є люди, в тому числі з інших районів, бо лікарня опорна. Не можна через наповнюваність у лікарні закривати в місті всі заклади. Тому, вважаю, ми ухвалили виважене рішення”, – прокоментувала Суспільному членкиня виконкому Ірина Вань.

Якщо це адаптивний карантин, потрібно вчитися жити за іншими правилами, – вважає в.о. міського голови Любомир Музичка.

“Потрібно змінювати свій спосіб життя, але треба і працювати. Міський бюджет недоотримав багато коштів за цей час. І люди рахують копійку до копйіки. Вони не мають за що жити”, – каже очільник міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...