Мед Атлант

На Донеччині провели ексгумацію тіл загиблих у 2014 році. ФОТО/ВІДЕО

У Слов’янську Донецької області поліцейські провели ексгумацію тіл загиблих під час бойових дій 2014 року.

Про це інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

Під час досудового розслідування за фактом загибелі громадян внаслідок збройного конфлікту поліція виявила поховання з невпізнаними тілами. З метою ідентифікації загиблих зразки ДНК будуть спрямовані на експертизу до Києва, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місце поховання знаходилось на території кладовища у Слов’янську.

Саму ексгумацію організував слідчий відділ Слов’янського відділу поліції за участю слідчих-криміналістів та оперативників карного розшуку Головного управління Нацполіції в Донецькій області із залученням групи транспортування та пошуку загиблих військовослужбовців «Евакуація 200» ЗСУ. На розкопках були присутні і незалежні експерти з судової медицини від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Уточнюється, що більшість інформації щодо ексгумації становить таємницю слідства. Попередньо встановлено, що останки належать людям, які загинули під час окупації Слов’янська в 2014 році.

У загиблих взяли біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз із можливістю у подальшому встановити їх особи. Відповідні зразки будуть спрямовані до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Захід проведено у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом загибелі громадян під час збройного конфлікту (п.1 ч.2 ст. 115 ККУ). Досудове розслідування триває.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...