Мед Атлант

На Богородчанщині розблокували дорогу “Мукачево-Львів”: завтра мають розпочати ремонт

На Прикарпатті розблокували дорогу Н-09 “Мукачево-Львів”. Її два дні поспіль перекривали жителі чотирьох сіл Дзвиняцької ОТГ Богородчанського району.

Люди вимагали ремонту двох доріг, що пролягають через їхні села, передає “Суспільне”.

Сьогодні зранку, 28 серпня, протестувальники по пів години ходили пішохідним переходом на трасі, потім робили п’ятихвилинні перерви для пропуску автомобілів.

Продовжуємо частково блокувати рух, оскільки вчора з обласної адміністрації до нас ніхто не приїхав. Ми говорили з головою облдержадміністрації, щоб він приїхав до людей і “розрулив” ситуацію. Але нікого так і не було. Ми продовжуємо стояти, допоки не приїде перша людина області. Це безстрокова акція, – казав близько 09:40 учасник акції Роман Семків.

Ближче до полудня до селян приїхав заступник голови ОДА Василь Івасик. Він переконав, що ремонт розпочнеться 29-го серпня.

Привіз нам гарантійного листа і запевнив, що роботи розпочнуться завтра до 10-ї години, тобто має приїхати техніка. Ми пішли з ним на компроміс, люди йому в черговий раз повірили, – говорить Роман Семків.

За словами заступника голови ОДА Василя Івасика, капітального ремонту на Прикарпатті потребують 80% доріг місцевого значення і для цього потрібно близько 12-ти млрд грн. Загальна ж протяжність доріг місцевого значення в області складає три тис. км. Цього року на капітальний ремонт доріг виділили 523 млн грн, з них 100 млн – на експлуатаційне утримання. Їх розподілили у пілотний спосіб між об’єднаними територіальними громадами.

Креховичі-Дзвиняч… Дійсно було виділено п’ять мільйонів, дійсно відбувся тендер. І незалежно від того, йде блокування чи ні, у суботу техніка заїде і дорога буде на п’ять мільйонів відремонтована. Завтра (29 серпня – ред.) зранку там почнуться роботи, – каже заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Івасик.

Якщо у суботу ремонт не почнеться, то селяни будуть діяти, говорить учасник блокування Роман Семків.

Але люди налаштовані радикально, відповідно, якщо о 10:00 немає техніки, то об 11:00 ми перекриваємо дорогу, – каже Роман Семків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...