Мед Атлант

У Франківську вшанували пам’ять захисників України. ФОТО

Сьогодні, 29 серпня, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вшанували український захисників і у Франківську.

Зранку у катедрі відправили панахиду за загиблими героями. Згодом відбулася хода до Меморіального скверу, де відслужили ще одну панахиду та поклали квіти до пам’ятників захисників.

Фото – пресслужба міського голови

Нагадаємо, День захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, на офіційному рівні відзначатиметься лише вдруге. Так, у 2019 році відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Датою вшанування пам’яті захисників України було обрано 29 серпня, оскільки саме цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є жовтогарячий соняшник. Він є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами. У цей час, як відомо, поспівають соняхи, однак збирати їх у серпні 2014 року було складно, адже в цих соняшниках, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...