Мед Атлант

У Франківську викрили чоловіка, який збував фальсифікований алкоголь. ФОТО

На Івано-Франківщині поліцейські викрили збувача фальсифікованого алкоголю з підробленими марками акцизного податку.
Про це повідомили у секторі комунікації поліції області.
Зловмисник виготовляв фальсифікований алкоголь під маркою відомих брендів, наклеював підроблені марки акцизного податку та продавав в Івано-Франківську. Під час обшуків правоохоронці вилучили сотні пляшок фальсифікату. Також правоохоронці встановили особу, в якої зловмисник купляв спирт для виготовлення фальсифікованого алкоголю. У нього під час обшуку вилучили майже тонну спирту у бочках.
Збут фальсифікованого алкоголю з підробленими марками акцизного податку викрили та припинили слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів (детективи) поліції Івано-Франківщини під процесуальним керівництвом прокуратури.
Під час обшуків детективам допомагали обласні оперативники та рота поліції особливого призначення.
В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 62-річний мешканець Івано-Франківська займається незаконним виготовленням і збутом алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку.
В ході досудового розслідування детективи двічі зафіксували, як чоловік на одній із заправок в обласному центрі збував фальсифікат із підробленими марками акцизного податку.
Відповідно до висновку експерта, акцизні марки на пляшках були підроблені і не відповідали маркам акцизного податку на алкогольні напої, які знаходяться в офіційному обігу.
Затримали правопорушника під час збуту сурогату.
Цього ж дня правоохоронці провели чотири санкціонованих обшуки за місцем проживання і реєстрації прикарпатця. Вилучено більше ста пляшок ємкістю по 0,5 л алкогольних напоїв із наклеєними марками акцизного податку, більше тисячі порожніх пляшок з-під алкогольних напоїв, півтори тисячі марок акцизного податку, мобільні телефони, побутові спиртометри, корки до пляшок, пластикові каністри зі спиртом та кошти в сумі 48 800 гривень. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.
Збувач раніше не судимий, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 199 і ч. 2 ст. 199 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Правоохоронці встановили особу, в якої фігурант купляв спирт. За місцем проживання 57-річного франківця проведено обшуки й вилучено більше тонни спирту у бочках. Вилучене також направлено на експертизу, а всі деталі встановлюються правоохоронцями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...