Мед Атлант

У Франківську підприємці пікетують управління поліції

Сьогодні, 1 вересня, франківські ресторатори зібралися на пікет перед Головним управлінням Нацполіції, що на вулиці Сахарова.

На мирну акцію протесту зібралися не лише ресторатори, але й інші підприємці.
“Ми хочемо працювати. Не так просто закритися, бо можна після цього не відкритися взагалі. Ми тут, аби донести свою думку до поліції”, – зазначив ресторатор Олег Вінатов.
У заклад пана Олега поліція вже приходила з попередженням. Надалі поліція зазначили, що будуть  складати протоколи. До слова, літні майданчики в умовах “червоної зони” теж заборонені.
 
Олег Вінатов каже, у закладах людей вкрай мало, а працювати на виніс – збитково.
Протестувальники пікреслюють, що хочуть працювати, а протоколи поліції будуть оскаржувати. На їхню думку, віднесення Фраківська у “червону зону” є необгрунтованим.
Як зауважила Лідія Шкрібляк, директорка “Люм’єру”, наразі кінотеатр працює в режимі “стоп”.
“Це перший вікенд, коли люди тільки звикли. У нас було заповнені 90 відсотків дозволених місць. Ми тут з  проханням почути нас. Ми готові дотримуватися обмежень – дайте можливість працювати”, – зазначила Шкрібляк.
На акції присутня поліція діаголу. Пікетувальники вимагають зустрічі з керівництвом поліції.
До них вийшов Ігор Максимів, заступник начальника Головного управління Нацполіції області. З його слів, не поліція визначає карантинні зони, а лише контролює дотримання вимог.
Наразі поліція проводить роз’яснювальну роботу і жодного протоколу не склали. Є постанова Кабміну, яку правоохоронці зобов’язані виконувати. Звернення протестувальників, зауважив Максимів, донесе до керівника поліції області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...