Мед Атлант

“Дороги смаку Прикарпаття”: підприємці об’єдналися, аби популяризувати гастротуризм

На Франківщині створили громадську спілку “Дороги смаку Прикарпаття”.

Створення спілки – один із елементів ініціативи поєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні”.  Громадська спілка “Дорога смаку Прикарпаття” об’єднає виробників традиційних локальних продуктів, заклади харчування, розміщення та інших суб’єктів туристичного ринку Івано-Франківщини у мережу гастрономічних маршрутів.

Виробники Прикарпаття доклали багато зусиль, аби об’єднатися і створити “Дороги…”. Власне спілка буде опікуватися й однойменним гастрономічним маршрутом.

Основне завдання – інтегрувати, об’єднати пропозицію виробників у туристичний ринок з акцентом на гастрономічні традиції Гуцульщини, Бойківщиною, Покуття. На Прикарпатті готують гастромаршрути.

Тарас Антонюк, національний експерт проєкту з розвитку сільських територій в Карпатському регіоні, додав, унікальність проєкту – основні дійові особи – виробники продуктів. Галузі, які занепадають, слід відродити. Також завдання “Доріг” – зберегти автентику, розвивати галузі сільського господарства Франківщині.

Оксана Клебан, голова кластеру сільського зеленого туризму “Бойківський колорит” зазначила, Бойківщина для туризму поки невідома, але над цим працюють. Адже можна заробляти, не закордоном, а тут.

За словами підприємця та виробника Михайла Стовп’юка, він хоче донести зовсім іншу ідею розвитку сільських територій.

Має бути господарство сталого розвитку. Ми зможемо по-іншому поставити наш край. Найголовніше – відкрити унікальні місця, як гастротурів, археологічного туризму. Ми живемо на священній землі і нам слід поставитися до сільських територій, як до святого, – зауважив Стовп’юк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...