Мед Атлант

На Франківщині за вбивство сина пенсіонер отримав іспитовий термін

26 серпня відбувся суд у Галичі над пенсіонером, що вбив свого сина.

Як йдеться у матеріалах справи, пенсіонер вчинив умисне вбивство в стані сильного душевного хвилювання, зумовленому систематичним жорстоким поводженням з боку сина.

Вони разом з дружиною та сином проживали в одному будинку в селі Куропатники Галицького району. З 2014 вбитий ніде не працював офіційно, зловживав спиртними напоями та в стані алкогольного сп`яніння систематично вчиняв конфлікти зі своїми батьками, застосовував до них фізичну силу, неодноразово виганяв їх з дому.

10 лютого минулого року вранці чоловік перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, зачинив свого батька у підсобному приміщенні поруч із житловим будинком, де останній перебував близько однієї години та не мав змоги самостійно вийти на вулицю.

Близько о 18 год. 45 хв., того ж дня син почав грубо ображати батька, вдарив по обличчю. Батько сильно розхвилювався й у стані афекту ударив сина ножем у груди.

Обвинувачений свою вину визнав. У вчиненому щиро розкаявся.

Враховуючи дані про особу обвинуваченого, який визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому, раніше не судимий, активно сприяв розкриттю злочину, прохання потерпілого суворо не карати, а також не основну роль кари як мету покарання, суд дійшов висновку про можливість виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства зі звільненням його на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку, який є достатнім для того, щоб засуджений в умовах здійснення контролю за його поведінкою довів своє виправлення, – йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – три роки позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням та встановив йому іспитовий термін тривалістю два роки.

Читайте також: Підлітку, що вбив свого дідуся та поранив бабусю на Франківщині, оголосили підозру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...