Мед Атлант

Остання перешкода. Як у Франківську зносять будинок, який не дозволяв з’єднати Бульвари. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківську зносять будинок, що стояв на шляху з’єднання Північного та Південного бульварів. Він був останньою перешкодою для їх об’єднання в одну вулицю.

Сам проєкт сполучення  бульварів був розроблений ще у 2006 році. Роботи почалися в 2017 році, проте на заваді будівництво став будинок на вул. Сонячній, 51. Він невеликий – два поверхи і дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої понад рік тягнулася судова справа.

За останню квартиру місто збиралося заплатити власникам 1 мільйон 200 тисяч гривень, що приблизно відповідає ринковій вартості нового помешкання. Втім, власники замість запропонованої суми захотіли від влади 3 або 4 квартири,  бо у квартирі прописані 8 людей.

Після довгих перемовин викупити житло вдалося за 1 мільйон 600 тисяч гривень. За те, аби підняти викупну ціну помешкання на 400 тисяч гривень, депутати проголосували на сесії міської ради, яка відбулася 19 червня 2020 року. Договір купівлі-продажу Руслан Марцінків підписав 21 липня 2020 року.

31 серпня розпочався демонтаж цього будинку. Завершити об’єднання бульварів в одну вулицю планують до кінця цього року.

Дорога проєктується як магістраль загальноміського значення і має на меті забезпечити інтенсивність руху в межах 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою руху. Крім того будівництво вулиці є необхідним для розвитку тролейбусного руху в Івано-Франківську. У міській раді запроєктували тролейбусну лінію вулицями Гетьмана Мазепи – Південний бульвар – Північний бульвар.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...