Мед Атлант

Виклав фото в Телеграм: поліція пов’язує вбивство на Богородчанщині з впливом з “груп смерті”

Як раніше повідомляло МІСТО, 1 вересня до поліції Івано-Франківського регіону зателефонував 15-річний хлопець та розповів, що годину тому він вбив своїх дідуся та бабусю.

На місце події негайно відправили поліцейських і швидку для перевірки інформації. Як виявилось, хлопець зовсім не жартував.
В будинку виявили напівхолодне тіло 72 річного дідуся. 69річній бабусі «пощастило», з численними травмами та пораненнями виявилась жива. Її невідкладно госпіталізували та прооперували. Бідолашна знаходиться в реанімації, повідомляють в Телеграм-каналі Управління карного розшуку.
Злочин ціленаправлений і дуже бажаний. Спочатку бив молотками по голові, а потім намагався завершити «справу» ножем та іншими гострими предметами. Дідусь доклав усіх зусиль, щоб врятуватися, але будучи кволим і хворим не мав змоги навіть встати.
Після вчинення злочину 15-річний юнак «відзвітувався» в телеграм каналі, з фото. Ще й підписав гарненько «дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7».
Працівниками Управління карного розшуку в Івано-Франківській області, спільно з оперативниками територіального відділу і відділення поліції встановлено, що майбутній вбивця самостійно відшукував телеграм канали та групи у соціальних мережах з направленістю на насилля, вбивства. Підписувався і «вчився». Підписників – тьма. Потім сам створив подібний канал.
Наразі тривають слідчі(розшукові) дії, а також заходи, направлені на встановлення адміністраторів груп і притягнення їх до відповідальності. Хлопця затримано. Психічний стан вбивці перевірятимуть в ході проведення досудового розслідування.
Сьогодні, 3 вересня, за клопотанням сторони обвинувачення неповнолітньому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Описана трагедія – один із прикладів впливу «груп смерті». Зовсім нещодавно в соціальних мережах був сплеск обурення, відносно існування телеграм каналу закритого типу. Публікувались «рекомендації» щодо обрання жертви, способів та методів нанесення першого дезорієнтуючого ударутілесних ушкоджень, і т.д. Звичайно, спеціалістами канал заблоковано.
Якщо Ви помітили зміни у поведінці дитини, замкнутість, ворожість – РОЗМОВЛЯЙТЕ, ЦІКАВТЕСЬ, ПЕРЕВІРЯЙТЕ і у разі виявлення – повідомляйте правоохоронні органи! – інформують в Управлінні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...