Мед Атлант

Два місяці без газу, але з платіжками за транспортування – реалії прикарпатських сіл

Понад два місяці жителі шести сіл Матеївецької ОТГ живуть без газу. Постачання тут припинили під час червневого паводку. Вода пошкодила труби, якими блакитне паливо транспортували до сіл.

У помешканні жительки Залуччя Орини Берчак газу немає з часу червневого паводку. Проте платіжки за його транспортування надходять, пише Суспільне. 

“Діти принесли мені свою індукційну плиту електричну. На ній і готуємо їсти. Платимо за світло, бо все на світлі: і вода, і бойлер. Бо треба помитися, а газу немає, і не знаємо, коли буде”,- розповідає жителька села Залуччя.

Житель Дебеславців Микола Петрук каже, що люди вже дуже довго без блакитного палива, і терпець їм скоро може обірватися.

Староста сіл Дебеславці, Залуччя, Ганів та Липники Михайло Чобанюк розповідає, що роботи з відновлення газопостачання тривали до минулого четверга.

“Протягнули труби. Зробили площадку. З тієї сторони почали бурити під землею, але, як сказали спеціалісти, що вперлися вони в якусь тверду породу, яку не можуть пробити. Тому ті роботи припинилися. Зараз ми бачимо, що прийшла інша техніка. Щось вони там риють з тої сторони. Не знаю, яким чином вони будуть це робити“, – каже Чобанюк.

За словами керівника Коломийської дільниці ПАТ “Івано-Франківськгаз” Ігоря Корчевого, роботи на ділянці в Дебеславцях не призупинялися.

“Ми виконали всі умови газорозподільного підприємства і готові пускати. Складність цього проєкту – перехід через річку. Виникли такі моменти, що неможливо передбачити, тому ми зараз працюємо за схемою, за проєктом, який є. Люди на місці, працюють. Будемо працювати більше, щоб подати газ мешканцям цих сіл, – розповідає Корчовий.

Платіжки за транспортування газу, які жителі Матеївецької ОТГ отримували впродовж липня і серпня, хоча палива у них не було, комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик прокоментував так: “На час формування повідомлення ще не було здійснено перерахунок. Вносилися зміни в програмне забезпечення. Наразі усім споживачам, в яких цілий місяць не було газопостачання у липні, проведено перерахунок. Споживач може в цьому переконатися, перевіривши стан рахунку, скориставшись онлайн-сервісами компанії. У споживачів, в яких був відсутній газ протягом серпня, перерахунок за доставку буде здійснено до 7 вересня”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...