Мед Атлант

Від вересня українські медики почнуть отримувати доплати – МОЗ

Від вересня 2020 року українські медичні працівники почнуть отримувати доплати. На це у бюджеті передбачено майже шість мільярдів гривень (5 995 000).

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 6 вересня, пише ТСН. 

“З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати… Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3 560 грн, середній медичний персонал – близько 2 500 грн, а молодший медичний персонал – близько 1 250 грн”, – сказав він.

Степанов також наголосив, що доплати є лише “першим кроком”, адже, на його думку, після інтернатури лікар має отримувати зарплату від 20-25 тисяч гривен. Такі розрахунки МОЗ подало до Міністерства фінансів разом із пропозиціями щодо суттєвих збільшень витрат на систему охорони здоров’я. 2021 року заплановане “радикальне збільшення зарплат”, – запевнив голова МОЗ.

“У своїх розрахунках, які ми подали Міністерству фінансів, ми виходили з нашої законодавчої бази. У законі “Про програму медичних гарантій” чітко визначено, що на фінансування медгарантій повинно використовуватися не менше 5% ВВП. Саме такі цифри ми і закладаємо у своїх пропозиціях до бюджету наступного року”, – пояснив він.

Нагадаємо, Степанов також заявляв, що МОЗ працює над реалізацією угоди зі Світовим банком, яка була підписана у травні. Так, 135 млн доларів від Світового банку в Україні використають на переобладнання та навчання персоналу відділень екстреної медичної допомоги опорних лікарень та придбання медобладнання для запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також: Франківські медики, які хворіли коронавірусом, отримали 319 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...