Мед Атлант

У Франківську попрощалися з видатним судмедекспертом Омеляном Левицьким

На 86-му році життя перестало битися серце відданого патріота, який сповідував українську національну ідею, видатного судово-медичного експерта-криміналіста Омеляна Левицького.

Як відомо, ще на зорі Незалежності нашої країни світлої пам’яті Омелян Левицький розпочав та практично донедавна проводив експертизи закатованих енкаведистами жертв у містах та селах Західної України, інформує пресслужба Архієпархії УГКЦ.

Його книга «Непокараний злочин» про жорстокість енкаведистів отримала настільки великий резонанс, що витримала три перевидання. За сумлінну і багаторічну працю Омелян Романович був нагороджений медалями медичної служби, товариства «Меморіал» та Української Греко-Католицької Церкви.

Життя Омеляна Левицького було сповнене патріотизму, віри в майбутнє, оптимізму, яке він дарував родині, друзям та колегам по роботі.

Поминальні богослужіння за померлим у співслужінні з духовенством очолив Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у будинку трауру,  а також здійснив чин поховання в Дем’яновому Лазі.

«Прощаючись сьогодні зі слугою Божим Омеляном, щиро дякуємо йому за неоціненний внесок у справі відновлення страшних, проте таких важливих історичних фактів – катування невинних людей комуністичним режимом. Цим самим п. Омелян відновив забуті імена тих, які стали невинними жертвами НКВС», – зазначив, зокрема, Митрополит Володимир.

Слід відзначити, що серед експертиз останків жертв комуністичного терору світлої пам’яті Омелян Левицький у 2003 році також займався ексгумацією блаженних мучеників єпископів Станіславівських Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...