Мед Атлант

В Україні оголосили учасників нацвідбору на Оскар. ВІДЕО

Український Оскарівський Комітет завершив приймання заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Міжнародний повнометражний фільм” від України.

Про це інформує пресслужба Держкіно.

Цього року в національному відборі беруть участь 3 фільми й усі вони створені за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Драма “Атлантида” режисера Валентина Васяновича (Україна, 108 хв.)

Стрічка розповідає про майбутню перемогу України над Росією. Події фільму відбуваються у 2025-у році. З моменту закінчення війни пройшов рік, територія Донбасу визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Лірична комедія “Мої думки тихі” режисера Антоніо Лукіча (Україна, 104 хв)

Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, молодий звукорежисер-фрілансер Вадим отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» та вирушити в «привабливу Канаду», подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підхожа для цього людина – мама Вадима.

Документальна стрічка “Земля блакитна, ніби апельсин” Ірини Цілик (Україна, Литва, 74 хв.)

Воєнні дії на сході України тривають шостий рік. Обстріли у Красногорівці (“червона зона” Донецької обл.), де живуть мати-одиначка Ганна та її четверо дітей, не припиняються. Але поки зовнішній світ складається з вибухів та хаосу, дім наших героїв повен життя і світла. Мама й діти мають різні захоплення, грають на музичних інструментах і, що найцікавіше, знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

24-го вересня відбудеться пресконференція щодо фільму-кандидата на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Міжнародний повнометражний фільм” від України. Деталі щодо пресконференції буде оголошено пізніше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...