Мед Атлант

В Івано-Франківську люди четвертий день без газу. ВІДЕО

В Івано-Франківську містяни перекривали вулицю Незалежності та блокували рух транспорту. Через безперервний рух пішохідним переходом підприємство зупинило рух тролейбусів № 2, 3 та 4, а також маршрутних автобусів № 49 та 45.

Четвертий день жителі мікрорайону Паркова, що в Угорниках, у будинку на вулиці Сеченова, 129 А не мають газу. Спочатку їм обіцяли його включити 11-го вересня. 12-го людям сказали, що газ буде до обіду, проте газ отримують вибіркові корпуси та стояки, пише Суспільне Карпати.

Жителька 33-го корпусу на вулиці Сеченова, 129 А Євгенія Іваненко розповідає, що у сусідніх двокімнатних квартирах від першого до дев’ятого поверху газ є відучора. У трикімнатних квартирах люди живуть вже четвертий день поспіль без блакитного палива. За словами жінки, цього року подібна ситуація вже була. Тому дехто із мешканців самостійно купив електричну плиту.

Четвертий день без газу. У Франківську люди перекрили дорогу

Дуже складно у цій ситуації. Всі молоді люди, хочуть за себе дбати, за свої сім’ї. Варимо їжу на звичайних електроплитах, за пів дня мені вдалося зварити один борщ. У чайниках гріємо воду, у великих каструлях, щоб увечері можна було дітей помити. Дбаємо за себе так, як колись у Середньовіччі, – сказала жінка.

На вулиці зібралися й мешканці сусідніх корпусів. В оголошенні, яке висіло на дверях під’їздів, йшлося про відсутність газу з 9-го до 11-го вересня включно до 16-ї години. Лише після дзвінків людей до газовиків 12-го вересня вони почали відновлювати роботи. Але лише на окремих стояках.

Четвертий день без газу. У Франківську люди перекрили дорогу

Вони сказали, що тільки вибірково включають. Їм надійшла усна вказівка і на листочку написано від руки без документів, що потрібно сім стояків включити. А на інші стояки їм вказівка не надходила пускати газ, – розповів мешканець будинку Роман Григораш.

Люди кажуть, що їм ніхто не пояснює, чому газу досі немає та чи запустять їм паливо до вечора.

Спочатку вони мотивували тим, що внутрішні аварійні роботи проводилися, але, фактично, їх не було, бо ніхто цього не бачив. По-друге, газ поступає повністю до будинку, а відключені окремі стояки, на яких стоїть пломба. Немає ні акту про відключення, ніхто неознайомлений з цим. Виходить, що з 38-ми стояків вчора підключили чотири. Ті люди мають газ, а ми ні, – сказала мешканка будинку Тетяна Охотська.

Четвертий день без газу. У Франківську люди перекрили дорогу

Телефоном начальник Івано-Франківського відділення “Івано-Франківськгаз” Андрій Струк пояснив, що відключити людям газ довелося через планові роботи на газопроводі середнього тиску, де був витік газу. Відновити газопостачання планують до понеділка.

Щоб відновити газ, який не вода, ми мусимо потрапити у всі квартири. Тоді будемо відновлювати. Є бригада, яка працює сьогодні і завтра буде працювати. Вони обстежують, дивляться. Якщо люди всі є вдома, то підключають газ, перевіряючи на витік, і впускають. Я ще завтра викликав людей додатково, щоб посилити роботу. У ті квартири, в які потрапимо, то відновимо, – пояснив Андрій Струк.

Керівник “Івано-Франківськгазу” каже, що у квартирах, де ніхто не проживає, випробовуватимуть систему тиском, щоб їхнім сусідам подати паливо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...