Мед Атлант

У Мінкульті доручили перевірити, чи дійсно “Вконтакте” обійшов блокування

Міністр культури Олександр Ткаченко попросив перевірити, чи дійсно російський сайт “Вконтакте”, який потрапив під заборону в Україні, працює після виходу додатку.

Про це на брифінгу повідомив очільник Мінкульту, передає УНН.

За словами міністра, близько 30% на півдні в кількох містах на сьогодні користуються програмами російського виробництва.

Вони є в інтернеті спокійно. Проникнення, власне, інформації, яка йде з “Вконтакті” чи з російських телеканалів дійсно вагоме. Ми кілька разів зустрічались в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що цей план заходів буде все ж таки реалізований. Стосовно “ВКонтакте”. Я попросив сьогодні, як ми дізналися про цю інформацію, перевірити, чи насправді це реалістично, і що можна зробити, які рішення прийняти, для того, щоб протидіяти цій історі”, – сказав Олександр Ткаченко, відповідаючи на запитання, як він бачить вихід із ситуації з тим, що російський сайт “Вконтакте” створив додаток, що дозволяє йому працювати в Україні.

Нагадаємо, соціальна мережа “ВКонтакте” заявила, що обійшла блокування в Україні. Тепер вона знову доступна в Україні.

Ми додали проксі в сам додаток, щоб ви могли користуватися ним без обмежень. Оновіть додаток VK – спілкуйтеся вільно і без обмежень, — повідомила пресслужба цієї соцмережі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...