Мед Атлант

Контракт підписано: у Франківську запорізька фірма побудує тролейбусну лінію за 3 млн. євро

Сьогодні, 15 вересня, підписали контракт на будівництво тролейбусної лінії та тягової підстанції в районі АС №3. Будівництво вартістю понад 3 млн євро реалізовують в межах проєкту “Оновлення тролейбусного парку міста Івано-Франківська” за кредитні кошти ЄБРР. Зазначається, що це перша тягова підстанція, яку збудують у місті за останні 25 років.

Як зауважив мер, переможцем міжнародного тендеру на будівництво лінії виграла ТзОВ «Плутон» із Запоріжжя. Ця тролейбусна лінія з’єднає вулицю Галицьку та Мазепи (АС №3) та проляже через Бульвари. Її протяжність – 7 кілометрів та 250 опор. А також буде збудована нова тягова підстанція потужністю 3250 кВА. Вона буде складатися з двох окремих модулів. Якщо говорити про терміни, то на реалізацію проекту виділено 2 роки.

Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк зауважив, що проєкт “Оновлення тролейбусного парку міста Івано-Франківська” складається із 2-х етапів. Перший – це закупівля тролейбусів. Підприємство впродовж останніх років поповнилося 29 тролейбусами. І другий етап – це будівництво нових тролейбусних ліній та тягових підстанцій, інформує пресслужба міського голови.

«Якщо поглянути на останні здобутки, то більший акцент був зміщений на розвиток автобусної мережі. Це пов’язано із тим, що ресурс, який був наявний у місті для розширення тролейбусного сполучення, вже вичерпав себе. Тобто для розвитку саме електротранспорту потрібно будувати нові лінії. Ми побудували вже 2, але й цього недостатньо. Саме тому взялися до реалізації ось такого великого проекту», – пояснив Голутяк.

Директор ТзОВ «Плутон» Євген Овсянікер наголосив, що його фірма вже має чималий досвід з виконання подібних робіт. «Ми докладемо усіх зусиль, щоб втілити в життя цей цікавий та відповідальний проєкт якісно та у поставлені терміни. Усе наше обладнання тестується та сертифіковане у Німеччині», – розповів підприємець.

Оскільки проект реалізується за кошти ЄБРР, то за його втіленням пильно стежать консультанти. Максим Мовчан зізнався, що процедури ЄБРР доволі складні з точки зору вимог як до міста, до комунального підприємства, так і  до підрядника. З моменту початку активної роботи до сьогоднішнього підписання пройшло 9 місяців, адже є багато процедурних питань. «Ми зі свого боку зробимо все, що мінімізувати будь-які незручності для мешканців міста та допомагатимемо у всіх питаннях, що виникнуть на шляху процедури», – запевнив консультант.

Перший заступник міського голови Микола Вітенко зізнався, що у планах ще й інші не менш грандіозні проекти з розвитку електротранспорту. Тож місто не зупинятиметься у цьому напрямку.

Відтак, новопідписаний контракт дав зелене світло новій тролейбусній мережі до АС №3.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...