Мед Атлант

На сесії Івано-Франківської міськради батьки школярів просять депутатів відкрити школи

Сьогодні, 15 вересня, відбувається позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

На обговорення сесії винесли питання «Про забезпечення права на освіту жителям Івано-Франківської міської територіальної громади» у зв’язку з оголошеним карантином у державі.

Ми знаходимося у червоній зоні,  але навчання ніхто не відміняв. У мене самого 3 дітей, вони заскучили за школою. Ми з батьками вимагаємо очного навчання для дітей з дотриманням усіх санітарних норм.  Ті, хто стикався з дистанційним навчання знає, що дітей треба забезпечити технікою, інтернетом, пояснювати матеріал дітям. А ще й батькам треба ходити на роботу. Дуже вас прошу пустити дітей до школи.
Оксана Василівна – мама двох дітей. Одна дитина навчається в 11 класі, інша – пішла в 1 клас.
Коронавірус не зникни швидко. Нам треба вчитися жити в нових умовах. Не можна зупиняти освіту і інші сфери. Діти повинні вчитися в школі. З дистанційного навчання засвоюється десь 10% матеріалу. Давайте хоча б почнемо з відкриття початкових класів.
Батьки учнів наголошують, що вони не можуть сидіти постійно вдома з дітьми. Їм потрібно заробляти гроші, до того ж вони не є вчителями і не можуть пояснювати дітям уроки як вчителі.
Голова ГО “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна каже, що написала відповідні звернення про початок навчального року до Зеленського, Кабміні та Руслана Марцінківа.
У нас понад 3 тисячі першокласників. Дітям, які ніколи не були у школі, важко пояснити як має відбуватися навчання. Вони не знають як тримати ручку, як поводити себе у школах з іншими дітьми. Коли у сім’ї є декілька дітей, мама не може встежити за усіма. Також не можуть батьки сидіти вдома, їм потрібно забезпечувати сім’ю.
 Після виступу батьків депутати розпочали обговорення як можна організувати навчання у час карантину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...