Мед Атлант

Поліція розслідує підпали автомобіля у Яремче та магазину на Надвірнянщині. ФОТО

Поліція Прикарпаття розслідує підпали автомобіля та приміщення недіючого магазину.
Про це повідомили у секторі комунікації поліції області.
За фактом пожежі легковика в Яремчі та приміщення недіючого торгового закладу в Надвірнянському районі слідчі розпочали кримінальні провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини подій. Проводяться заходи, спрямовані на встановлення зловмисників і притягнення їх до відповідальності.
Сьогодні, 15 вересня, близько 1:30 до поліції Яремчанщини надійшло повідомлення від співробітники ДСНС, які повідомили про загорання автомобіля «ІЖ».
На місце події негайно виїхали, працівники слідчо-оперативної групи Івано- Яремчанського відділення поліції, експерт-криміналіст та кінологи зі службовою собакою, які встановлюють причини загоряння автомобіля по вулиці Петраша, що в Яремчі.
Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. Під час пожежі вогонь частково пошкодив частину правої сторони легковика.
Ще одне повідомлення про ліквідацію пожежі приміщення недіючого магазину в с. Пнів, Надвірнянського району на лінію «102» надійшло близько 3 години ночі від рятувальників.
В ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що загорання відбулось внаслідок занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. Вогнем пошкоджено стіни будівлі.
На щастя, в обох випадках ніхто не постраждав.
Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи на встановлення осіб зловмисників і їх місця перебування. В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини подій.
Поліцейські встановлюють можливих свідків події і встановлюють наявність камер відеоспостереження.
В обох випадках призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання автомобіля та вказаного приміщення. Триває досудове розслідування.
Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Паліям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...