Мед Атлант

Рейди дитсадками: у Франківську поліція складатиме протоколи, якщо дошкільні заклади не закриють

14-го вересня представники Нацполіції та Держпродспоживслужби перевірили п’ять івано-франківських дитсадків. Не зважаючи на постанову Кабміну про обмеження в червоній карантинній зоні, дошкільні заклади працювали.

Про це Суспільному Карпати розповів перший заступник начальника обласного управління Держпродспоживслужби Микола Сендецький.

“Як відомо, місто у червоній зоні, а тому заборонена робота усіх освітніх закладів, в тому числі і дошкільних. Виявлено, що у Франківську вчора почали працювати такі садки, як “Дударик”, “Ромашка”, “Зернятко”, “Світанок” та “Віночок”. Сьогодні там також буде проведена перевірка”, – каже Микола Сендецький.

За словами заступника начальника Нацполіції в області Остапа Білейчука, вчора із директорами садочків провели профілактичні бесіди. Такі рейди, додає, проводитимуть й надалі. А на завідувачів, які не зачинятимуть дошкільний заклад, складатимуть адмінпротокол.

“Спільно із Держпродспоживслужбою ми написали та відправили до органів самоврядування заяву, щоби припинили роботу дошкільних закладів в місті. У рішенні міської ради не ідеться про те, щоб відкрити ці заклади, а рекомендується. Тобто нестиме відповідальність саме директор садочку. На нього, як на юридичну особу, складатиметься адмінпротокол за порушення карантинних вимог. А це штраф на суму від 34 тисяч гривень”, – каже Білейчук.

Натомість, міський голова Руслан Марцінків на позачерговій сесії сказав, що будуть просити правоохоронців не штрафувати керівників за роботу садочків: “Ми, міська рада повинні докладати максимум зусиль в законний спосіб добитися того, щоб діти мали право на освіту. Ми готові і просимо поліцію в разі якихось дій, ми готові надати юридичний та фінансовий супровід. Але якщо червона зона й надалі буде, ми не можемо дозволити собі зупинити місто та усі процеси”.

Отож, дитячі садки в Івано-Франківську й надалі працюватимуть попри червону карантинну зону. Так вирішили сьогодні (15-го вересня – ред.) на позачерговому засіданні сесії міської ради. За словами директора департаменту освіти та науки Ігоря Максимчука, це рішення дозволить поетапно відкритися усім освітнім закладам в місті.

Відучора роботу розпочали п’ять дитячих садочків, розповідає директор міського департаменту освіти та науки Ігор Максимчук. Їхню роботу, каже, забезпечили усіма необхідними засобами індивідуального захисту. За його словами, сьогоднішнє рішення, за яке проголосували 32 депутати, дозволяє працювати усім дошкільним закладам, а завідувачів захищає від штрафів.

“Є в цьому рішенні прописане звернення до правоохоронців, щоб і вони діяли відповідно до чинного законодавства. Ви чули сьогодні депутатів, є і позиція міського голови, що буде здійснювати юридично-правову допомогу і якщо потрібний – фінансовий супровід керівників закладів освіти, – каже Ігор Максимчук. – В кожному закладі дошкільної освіти є антисептичні, мийні і дезінфікуючі засоби, маски, щитки для вчителів. Тобто ми готові до навчального року”.

До слова, на засіданні міської ради також ухвалили, що з 21-го вересня навчання розпочнуть школярі 1-4 класів. З 28-го вересня навчатимуться учні середньої та старшої школи. За це рішення проголосували 32 депутати. Відповідно до цього рішення, батьки самі зможуть обрати форму навчання для своїх дітей: очну, дистанційну чи індивідуальну.

Читайте також: Що робити при виявленні коронавірусу в закладі освіти – пояснює Держпродспоживслужба.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...