Мед Атлант

Обласна дитяча лікарня почала робити тести на COVID-19. ВІДЕО

Івано-Франківська обласна дитяча лікарня перед госпіталізацією самостійно проводить ІФА-діагностику COVID-19.

Раніше, пояснюють в адміністрації медзакладу, згідно наказу МОЗ усім маленьким пацієнтам та їх батькам проводили ПЛР-тестування. Утім через перевантаженість лабораторій, результатів такого тестування доводилося очікувати мало не тиждень, інформує 402 канал.

А у випадку екстреної госпіталізації дітей у відділення інтенсивної терапії доводилося взагалі розлучати маму з дитиною на час, необхідний для обстеження. Однак у червні МОЗ видав новий наказ – тепер обов’язковим ПЛР є тільки для окремих пацієнтів.

У випадку екстреної госпіталізації обстеження є безкоштовним для всіх пацієнтів, а також для матерів дітей віком до 6 років.

Також у лікарні всі охочі можуть пройти планове обстеження на визначення антитіл до COVID-19 (IgG та IgM). Забір крові проводиться щодня по буднях з 9:00 до 12:00. Вартість обстеження 250 грн за один показник. Звертатись в приймальне відділення.

швидше та дешевше

Швидше та результативніше. ОДКЛ м. Івано-Франківськ перед госпіталізацією самостійно проводить ІФА-діагностику COVID-19. Раніше, пояснюють в адміністрації медзакладу, згідно наказу МОЗ усім маленьким пацієнтам та їх батькам проводили ПЛР-тестування. Утім через перевантаженість лабораторій, результатів такого тестування доводилося очікувати мало не тиждень. А у випадку екстреної госпіталізації дітей у відділення інтенсивної терапії доводилося взагалі розлучати маму з дитиною на час, необхідний для обстеження. Однак у червні МОЗ видав новий наказ – тепер обов’язковим ПЛР є тільки для окремих пацієнтів.

Опубліковано Канал 402 Середа, 16 вересня 2020 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...