Мед Атлант

Після паводку: що відновили у прикарпатських гірських ОТГ

На Прикарпатті за державний кошт відремонтують 460 об’єктів. Станом на 15 вересня, виконано 30 % відновлювальних робіт.

Про це Суспільному Карпати повідомив начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький.

Проте, зазначає, що об’єктів інфраструктури в області полагодили більше, просто поки що не оформлено документи.

“Майже 460 об’єктів включені до переліку, які будуть відновлюватися за державні кошти. Сума буде не більша за 400 мільйонів. В цілому, плануємо на кінець жовтня завершити всі роботи”, – каже Стебницький.

За попередніми розрахунками, на другий транш подали запит на півтора мільйона гривень.

“Зараз ми дали доручення зробити грунтовні розрахунки, кошториси та провести відповідні експертизи і подати відповідні матеріали – це все тягне дуже багато часу”, – додає держслужбовець.

Голова Пасічнянської ОТГ Андрій Гунда каже, що загальна сума збитків у їхній громаді оцінюється у понад 60 мільйонів гривень.

“Ми отримаємо тільки 5 мільйонів, тобто на 10 % нам вдасться повністю закрити проблемні питання. На всі інші пошкодження потрібно буде робити запити на усунення тієї чи іншої шкоди”, – додає голова громади.

Андрій Гунда також розповідає, що паводки завдали збитків (гідротехнічним спорудам -ред.) на 36 мільйонів гривень. Станом на сьогодні, роботи по переправах виконані на 70 %. До кінця тижня їх планують завершити.

“По першому траншу ми отримали 3 мільйони 200 тисяч гривень на два берегоукріплення. Так само в громаді було пошкоджено вісім мостів: два ми відновили за кошти місцевого бюджету та на шість мостів нам виділили 500 тисяч гривень з резервного фонду державного бюджету”, – розповідає Гунда.

За словами голови Печеніжинської ОТГ Ігоря Довірака, орієнтовна вартість пошкодження усіх об’єктів у їхній громаді склала понад 30 мільйонів гривень.

“Держава у першому транші на відновлення доріг виділила 5,5 мільйона гривень. Управління капітального будівництво дало трансфер на понад 2,5 мільйона гривень. Об’єднаній громаді на відшкодування комунального майна – пів мільйона гривень”, – каже Довірак.

Чоловік додає, що станом на зараз у Печеніжинській ОТГ частково найнеобхідніші об’єкти відновлено. Проте, сподіваються на допомогу розміром 4,7 мільйона гривень, щоб відновити комунальні дороги на кількох вулицях.

Читайте також: ОТГ Прикарпаття, які постраждали через повінь, отримали з держбюджету майже 345 млн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...