Мед Атлант

Обмежились усним зауваженням: водія рейсу Калуш-Петранка судили за порушення карантину

14 вересня Калуський міськрайонний суд розглянув справу водія рейсу Калуш-Петранка за порушення карантину під час перевезення.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент стався 27 липня. Водій автобуса вищевказаного рейсу перевозив більше пасажирів, ніж передбачено сидячих місць. Цим він порушив п.п.7 п.3 Постанови КМУ №392 від 20.05.2020 року.

Чоловік в судовому засіданні вину у скоєному визнав. Суду пояснив, що дійсно 27.07.2020 року здійснив перевезення пасажирів з порушенням встановленим норм. Водночас просить врахувати, що його рейс є єдиним на маршруті Калуш-Петранка. В таких умовах жителі с.Петранки значно обмежені в можливості користуватися послугами громадського транспорту. Водій був змушений порушити карантинні обмеження, оскільки не зміг відмовити у перевезенні хворої жінки, а також жінки з дитиною. Тому просив його суворо не карати, врахувати, що раніше до відповідальності він не притягувався.

Враховуючи обставини, суд дійсшов висновку, що хоч ця ситуація мала ознаки правопорушення, воно не відповідало тій суспільній небезпечності, не призвело до тяжких наслідків та шкоди іншим громадянам не спричинило.

Суд постановив  визнати винним водія за ст. 44-3 КУпАП та згідно ст. 22 КУпАП звільнити його від адміністративної відповідальності й закрити провадження у справі, обмежившись усним зауваженням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...