Мед Атлант

Показали, як виглядає оновлений будинок нічного перебування у Франківську. ФОТО

У Івано-Франківську відкрили оновлений Будинок нічного перебування. Приміщення розширили та облаштували додаткові кімнати для безпритульних осіб та тих, хто постраждав від насилля в сім’ї.

Директор будинку Іван Боберський розповів, що наше суспільство вважає бездомність ганебним явищем. Та насправді, це зовсім не так.

«У нашому суспільстві склався такий стереотип, що бездомність – явище ганебне. Скажу, це зовсім не так. Адже безпритульним може стати будь-хто. І ми з вами теж. Щось десь пішло не так в житті – і людина на вулиці. Тому важливо вчасно отримати підтримку. І наш заклад є тією підтримкою», – зазначив Іван Боберський.

Тепер у  підвальному приміщенні перебуватимуть ті, хто тимчасово звернувся у заклад, але не виявляє бажання змінити спосіб життя та ще потерпає від різного роду залежності. На 1 ж поверсі – люди, що пройшли адаптацію та готові повернутися до нормального життя. Усі кімнати обладнані санвузлом. Також на поверсі облаштовують душ та кухню, де люди зможуть приготувати їсти.

Окрема локація, з окремим входом та повністю відокремлена від іншої частини приміщення – це для людей, що постраждали від домашнього насильства. Наразі виділяємо для них 2 кімнати. Постраждалих сюди можуть направити соціальні служби.

«Створення такої кризової кімнати було дуже необхідним. Адже жінки, які потерпіли насилля в сім’ї, не мають куди податися. А тут ми створили місце, де жінка отримає всю необхідну підтримку», – розповіла директорка Івано- Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун.

Загалом зараз у закладі перебувають 20 осіб, та на обліку є близько 70.

Читайте також: У Городенці відкрили капітально відремонтовану школу. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...