Мед Атлант

“Безпечне майбутнє”: у Франківську камери на вулицях розпізнаватимуть злочинців

У Івано-Франківську реалізовуватимуть проєкт «Безпечне майбутнє». Грантову угоду планують підписати вже у жовтні цього року. Місто отримає фінансування на суму близько 18 млн гривень.

Завдання проєкту – побудова чотирьох дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Про це інформує пресслужба міського голови. У місті дата-центр буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух» та складатиметься з трьох секторів:

  • серверна частина (місце розташування серверів для аналізу та обробки даних),
  • центр оперативного реагування (будуть встановлені робочі місця для диспетчерів служб, задіяних в роботі Дата-центру)
  • приміщення з бек-апами (для зберігання інформації).

До серверів Дата-центру в межах єдиної спільної системи будуть під’єднані відеокамери, розташовані на території м. Івано-Франківська: як ті, які в місті встановлені на цей час, так і ті, які будуть додатково придбані в межах бюджету проєкту. Важливою частиною проекту є встановлення програмного забезпечення, яке відповідатиме потребам СБУ, ГУНП в Івано-Франківській області, Управління патрульної поліції в Івано-Франківську, Службі оперативного реагування, КП «Муніципальна варта», Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів.

«Одним з найскладніших завдань буде організувати спільну роботу стількох структур. Ми мали можливість оглянути як це працює у Києві, Вінниці та Любліні. Тому зараз маємо певні проблеми зараз, та думаю, нам вдасться налагодити цю співпрацю», – зазначив начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Так, наприклад, програмне забезпечення може мати наступні функції: виявлення небезпечних чи потенційно небезпечних ситуацій (для життя, здоров’я людини та безпеки держави), встановлення особи, встановлення номерних знаків автомобілів тощо. Таке програмне забезпечення буде спрямоване на запобігання небезпечним ситуаціям в місті та миттєве реагування при їх виникненні.

Читайте також: 60 млн грн виділила Верховна Рада на будівництво моста на Пасічну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...