Мед Атлант

Наступного тижня у Калуші на маршрути виїдуть комунальні автобуси

Як повідомив 17 вересня на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради міський голова Ігор Матвійчук, комунальне підприємство «Екоресурс» вже отримало ліцензію на пасажирські перевезення. Відтак з наступного тижня нові комунальні автобуси виїдуть на маршрути. Як зазначив міський голова, тривалий час рішення про видачу ліцензії не приймали, причому йому активно протидіяли – комісію просили не розглядати питання Калуша.

Автобуси підготували до роботи раніше  – вони мають державні номерні знаки, застраховані, на кожному встановили світлові табло і аудіосистему оповіщення, а також систему обліку пасажирів на вході та відеоспостереження в салоні, інформує калуське видання “Вікна”.

Очікувалося, що автобуси виїдуть на маршрути з 1 вересня. Однак у зв’язку з відсутністю ліцензії, запуск комунального автотранспорту довелося перенести.

Раніше повідомлялося, що два автобуси будуть обслуговувати маршрут до лікарні у Підгірках і по одному — до Височанки і на Загір’я. Причому конкурс на пасажирські перевезення проведуть пізніше: міська влада має право укласти тимчасовий договір з перевізником на термін до трьох місяців.

Нагадаємо, за лізинговим договором з «Укргазбанком» від 4 червня поточного року для комунального підприємства «Калуський муніципальний ринок» закупили чотири автобуси білоруського виробництва марки МАЗ. Загальна вартість автобусів становить 339 тис. євро. 20% цієї суми муніципальний ринок сплатив одразу — йому виділили кошти з міського бюджету за програмою фінансової підтримки. Сплата решти суми разом з банківськими відсотками «розбита» на 60 місяців. Відсоткова ставка банку за лізинговим договором становить 17%, з них місто буде сплачувати 11,67%, решту  — компенсує Білорусь. Муніципальний ринок, у свою чергу, передав автобуси КП «Екоресурс», який і буде займатися перевезенням пасажирів та обслуговувати їх.

Читайте також: Калуш за лізинговою схемою купив чотири білоруські автобуси за 12 мільйонів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...