Мед Атлант

У масках та на свіжому повітрі: як вчаться учні ліцею на Коломийщині

У масках та на свіжому повітрі проходить навчання частини учнів ліцею у П’ядиках, що на Коломийщині. Інші – у класах, проте з дотриманням протиепідемічних норм.

У ліцей учні заходять в масках. Далі дезінфікують руки та повідомляють шкільній медсестрі про свій стан. Вчителям додатково міряють температуру, інформує Суспільне. 

“Кожного ранку, коли приходять працівники на роботу, я веду запис в журнал “Веденння термометрії працівників ліцею”. Я це все записую, – розповідає медсестра Юлія Костюк. – Слава Богу, від початку навчального року не було нікого, щоб скаржився на стан здоров’я. Ми проводимо бесіди із батьками. Стараюся відвідувати класних керівників, вони ведуть групи у Viber, там і мої прохання пишуть”.

У класах учні навчаються за звичним режимом – урок триває 45 хвилин. Першокласник Артем Дубинський розповідає, що вже хотів піти до школи.

“У класі ми без масок вчимося. Ми пишемо, читаємо. Можемо гратися зі своїми друзями. Можна в класі їсти, якщо ти принесеш зі собою”, – сказав Артем Дубинський.

Вчителі уроки проводять у захисних щитках. Біля дошки педагоги можуть працювати без щитка, розповіла вчителька початкових класів Марія Семенюк.

“У щитку ми маємо працювати біля учня, щоб не заражати. Якщо щиток підняти, він погано тримається на голові. Не дуже зручно. Але я працюю в щитку весь час. Тяжко, але ми будемо в них працювати тільки заради того, щоб діти були в школі”, – зазначила Марія Семенюк.

Частину уроків в ліцеї проводять на свіжому повітрі. У затінку на подвір’ї навчального закладу Марія Піддубрівна провела урок біології. За її словами, проводити у такому режимі навчання досить цікаво.

“Свіже повітря – це добре, але є деякий дискомфорт для учнів – не можемо записувати визначення, бо на колінах трохи непрактично. Діти не завжди акцентують свою увагу на вчителеві, бо ми знаходимося недалеко від дороги. Але, враховуючи теперішній час, ситуацію, як склалася в Україні, то дітям безпечніше проводити уроки на вулиці”, – додала Марія Піддубрівна.

Школярка Юлія Гобілецька розповіла, що навчання на свіжому повітрі їй подобається більше.

“На вулиці легша обстановка. Ми більш сконцентровані на вчителі. Але краще ходити до школи, ніж вчитися дистанційно. Все-таки пояснюють вчителі. Ти можеш перепитати, якщо щось не зрозумів”, – каже школярка.

Директор закладу Віталій Костюк розповів, що місцева ОТГ забезпечила навчальний заклад масками та антисептиками. За гроші школи для вчителів купили захисні щитки. За його словами, щоб діти таки ходили до навчального закладу, дотримуються усіх необхідних протиепідемічних вимог.

“Ми розмежували старшу і початкову школу, як в території, так і в початку уроків. Вони зміщені на 20 хвилин. Початкова школа починає пізніше через те, щоб не було скупчень у коридорах та щоб медсестра могла обійти класи і побачити дітей, які можуть бути хворими, – говорить Віталій Костюк. – Крім того ми всім педагогічним працівникам порекомендували частково перейти на дистанційну платформу і дітям давати домашнє завдання навіть в очній формі з дистанційного”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...