Мед Атлант

За прикарпатця, якого змушували жебракувати, не могли заступитися рідні

За хлопця, якого змушував до жебракування 30-річний прикарпатець, не могли заступитися родичі через складну сімейну ситуацію.

Про це Суспільному Карпати повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в області Юрій Довган.

30-річний мешканець Тлумаччини для того, щоб збагатитися, змушував людину з інвалідністю жебракувати. Як з’ясували правоохоронці, він незаконно утримував 22-річного хлопця у своєму будинку та змушував його просити милостиню. “Зароблені” гроші, забирав собі.

16-го вересня чоловіка затримали “на гарячому”. У нього вилучили гроші та інші речові докази. Івано-Франківська обласна прокуратура повідомила про підозру у торгівлі людьми.

За словами начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в області Юрія Довгана, у чоловіка, якого змушували жебракувати, дуже важка сімейна ситуація: мама є інвалідом дитинства і має певні психічні розлади. Рідна сестра – інвалід першої групи. Єдина свідома людина – бабуся, яка змушена доглядати трьох людей з інвалідністю і чоловіка, який переніс інсульт. Тому вплинути на ситуацію не могла.

Юрій Довган каже: “Для того, щоб притягнути до відповідальності особу, яка змушує жебракувати людину з інвалідністю, треба довести, що злочинець впливав на потерпілого: вивчити ситуацію, провести психологічні, психіатричні експертизи щодо стану потерпілого, щодо стану злочинця, – і таким чином довести, чи мало місце такий вплив”.

Наразі, розповідає представник правоохоронних органів, підозрюваному оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу.

“На цей час будуть проводитися слідчі дії, експертизи в даному кримінальному провадженні, будуть оцінюватися зібрані нами докази. І кінцевим логічним рішенням буде направлення кримінального провадження до суду”, – підсумовує Юрій Довган.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...