Мед Атлант

Кожен другий споживач газу на Прикарпатті боргує за спожитий газ

Станом на 21 вересня заборгованість споживачів перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» за спожитий газ складає 350,4 млн гр.

З них: борг населення – 348,3 млн грн, промислових підприємств – 1,5 млн грн, практично півмільйона гривень продовжують боргувати бюджетні та релігійні організації, інформує пресслужба відомства.

У порівнянні з серпнем борг промислових підприємств зріс на 205 тис. грн. У той же час загальний борг клієнтів компанії, що використовують газ в побуті зменшився на майже 37 млн грн. Водночас боржниками все ще залишаються більше 240 тисяч абонентів, а це кожен другий побутовий споживач.

«Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми заборгованості та рівня сукупного доходу на дату реструктуризації. У разі, коли доходу споживача не вистачає для повного погашення протягом 12 місяців, як виняток, строк дії договору може бути продовжений. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04», – говорить начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.

На час карантину «Івано-Франківськгаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє поставки газу боржникам. Однак такі послаблення жодним чином не означають, що можна несвоєчасно оплачувати рахунки. Адже після завершення карантину зростання заборгованості тягне за собою відповідальність – аж до відключення газу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...