Мед Атлант

За неоформлених працівниць франківська підприємиця заплатить 750 тис. грн. штрафу

В ході інспекція Держпраця у підприємця виявила порушення вимог законодавства про працю, в частині допуску працівниць до роботи без належного оформлення трудових відносин.

У вересні 2019 року під час інспекційного відвідування на теренах обласного центру інспектором праці Управління Держпраці встановлено, що між фізичною особою-підприємцем приховано трудові відносини з найманими працівницями шляхом укладання цивільно-правових договорів, чим порушено частину 3 статті 24 КЗпП України, повідомляють в Управлінні Держпраці області.

За шість неоформлених працівниць винесли постанову про накладення штрафу в 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виявлення порушення в сумі 751 140 гривень.

Не погодившись із зазначеним рішенням Управління Держпраці в Івано-Франківській області, підприємець оскаржила постанову про накладення штрафу до суду.

За результатами розгляду даної адміністративної справи 24.02.2020 року Івано-Франківським окружним адміністративним судом задоволено позов підприємця задоволено повністю постанову про накладення штрафу скасовано.

Не погодившись з даним рішенням, відповідно до статтей 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області подано апеляційну скаргу на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Постановою суду апеляційної інстанції від 02.09.2020 року апеляційну скаргу Управління Держпраці в Івано-Франківській області задоволено, рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду скасовано.

Читайте також: Калуська міська рада отримала два штрафи за ігнорування рішення суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...