Мед Атлант

22 працівники коломийського заводу потрапили з отруєнням до лікарні. ВІДЕО

22 працівники коломийського заводу  з отруєнням потрапили до лікарні в Коломиї, що на Прикарпатті. Зараз вони – у стані середньої тяжкості, розповів Суспільному Карпати генеральний директор КНП “Коломийська інфекційна лікарня” Ігор Білоскурський.

Станом на 19:00 у лікарні з отруєнням знаходяться вже 22 пацієнтів із заводу.

Галина Мельничук – одна із тих працівників, хто отруївся. Вона потрапила до лікарні вранці 24-го вересня. Перші ознаки отруєння відчула, коли у понеділок прийшла з роботи додому. Тоді випила таблетки і наступного дня пішла на роботу.

Чую, що всім стає зле. Думаю, що таке? Всі біжать до медпункту. Я чую, що і мені зле. Випила “панкреатин”, думала, що пройде. Приходжу у медпункт, а в мене температура 38. Викликали таксі і відправили всіх додому, кому було погано. Я вдома лікувалася, але нічого не помагало. Подзвонила до сімейного лікаря. Лікар сказав, що відкриває мені лікарняний, – розповіла хвора.

На сусідньому з Галиною ліжку лежить Світлана Григорук. Жінка каже, що того дня на обід у їдальні заводу давали гречку із салатом та ковбаски. За її словами, саме ковбаски, ймовірно, стали причиною отруєння.

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники

Я прийшла додому, стало погано увечері. На другий день мені так погано було, що аж тіло ломило. Не змогла піти на роботу. Подзвонила до дільничного лікаря. Вдома пила тільки воду. Шлунок і зараз болить, – ділиться Світлана Григорук.

За словами жінки, це вже не перший випадок отруєння на заводі. Декілька років тому працівники також отруїлися їжею з їдальні.

Василь Бідуляк на заводі працює вже два роки. Каже, що за цей час вперше отруївся на роботі.

Було дві зміни, не знаю, що з третьою. Були макарони з рибою, салат з морквою і сиром. Ще увечері мене трохи нудило, болів живіт, але якось ніч переночував. На ранок вже не міг терпіти, – сказав чоловік.

Вчора (23-го вересня – ред.) з 15:30 до 24:00 поступило 16 пацієнтів. На сьогоднішній день госпіталізували ще п’ять пацієнтів. Всього – 21 хворий. Ми розгорнули 20 ліжкомісць в ізоляторі, ще доклали ліжка в коридорі, бо не можемо вмістити всіх, – розповідає генеральний директор КНП “Коломийська інфекційна лікарня” Ігор Білоскурський. – Поступали у стані середньої важкості. Із симптомів була рвота, інтоксикація. Зараз стан хворих покращився, крім тих, хто поступив сьогодні.

21-го вересня інформацію про отруєння на заводі в Коломиї отримали у Держпродспоживслужбі. З підприємства уже відібрали проби для аналізів. Заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в області Микола Сендецький каже, що на підприємстві працівникам пропонували три меню на обід. Ймовірно, люди отруїлися стравою із другого меню.

На харчоблоці наші спеціалісти провели санітарно-епідемічне обстеження. Ми відібрали 30 змивів з предметів, технологічного обладнання. Також відібрано шість проб харчових продуктів. Це є ті продукти, які входили у склад меню: два види ковбасок, сир плавлений, майонез, куряче м’ясо, морква і сир. Також відібрали питну воду, – зазначив Микола Сендецький.

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники

Також він додав, що зараз харчоблок на заводі закрили до того, поки не з’ясують причини отруєння.

На підприємстві ситуацію з отруєнням працівників не коментують, посилаючись на те, що ще немає висновків Держпродспоживслужби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...