Мед Атлант

На Прикарпатті нацгвардійці відпрацьовують польоти у горах

Військовослужбовці Національної гвардії України проводять навчання на Прикарпатті. Зокрема, нацгвардійці військової частини 2269, яка дислокується в місті Олександрія, відпрацьовують у Карпатах польоти у високогірних місцевостях, посадки на майданчиках та орієнтування у високогір’ї. Навчання планові, проводять їх щороку.

Гвардійці відправилися із військової частини у Старому Лисці, поблизу Франківська. Прямували у Косівський район. Там проводили навчання – поблизу сіл Прокурава і Кути. Разом із ними у Карпати відправилася і знімальна група Суспільного Карпати. До цих польотів допускаються найбільш підготовлені екіпажі. Завершують навчання завтра.

 

Старший лейтенанат Владислав Плетньов уже три роки є льотчиком-штурманом. Каже, що такі відпрацювання значно складніші, аніж у рівнинних місцевостях:

Основні відмінності – це, звісно, велика висота. Тому що вертоліт себе веде по-різному. У горах пілотування набагато складніше. Також орієнтування у гірській місцевості значно складніше, аніж в рівнинній, тому що гори схожі одна на одну. Екіпаж – це три людини, вони постійно міняються. Одне завдання відпрацювали – екіпаж змінився – відпрацьовуємо інші”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...