Мед Атлант

На підприємстві, що постачало сировину для їдальні заводу в Коломиї, триває перевірка

У Коломиї їдальню на заводі “Леоні”, де отруїлося більше ста людей, обслуговує ТОВ “Фабрика їжі”. Продукцію, з якої на заводі готували обід, для “Фабрики їжі” постачало ТОВ “ІКО ІФ”.

Його керівниця Оксана Луців телефоном повідомила Суспільному наступне: “Зараз у нас іде перевірка. Ми дивимося весь ланцюг – від надходження сировини до її виготовлення. З’ясовуємо цю ситуацію. Можу сказати з впевненістю, що наша сировина не могла спричинити таке масове отруєння. Це не ми постачали. Це наші постачальники – фірма, яка надавала послуги з харчування. Скільки вони там продавали, то знають лише вони. Продукції закупили близько 75 кілограмів. Це були купати свинні”.

Керівник ТОВ “Фабрика їжі” називати свої ім’я та прізвище на камеру відмовився, як і від коментарів. Пообіцяв, що розповість усе в понеділок 28-го вересня.

До слова, 46 працівників коломийського заводу “Леоні” лежать у стаціонарах чотирьох прикарпатських лікарень з харчовим отруєнням. 11 з них – у Городенківській районній лікарні.

Виконувач обов’язків лікаря-інфекціоніста Андрій Тарновський каже, що першого пацієнта у їхній медзаклад привезли увечері 22-го вересня.

“В усіх був стан середньої важкості. Всіх турбувала температура, частий та рідкий стілець, виражена загальна слабкість. Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція, – каже медик. – Всі працювали на одному й тому ж заводі, харчувалися у їдальні. Їли гречку, сосиски та салат, у якому були яйця, майонез, морква”.

За словами Андрія Тарнавського, зараз стан усіх хворих стабільний, тільки у двох є температура.

Нагадаємо, у Коломиї на місцевому заводі масово отруїлися працівники. Інформація про про зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції в ТзОВ «ЛЕОНІ» надійшла 23 вересня. Дата першого захворювання – 22.09.2020 року. За словами медиків, станом на 24 вересня, пацієнти у стані середньої важкості. Фахівці ще досліджують, що могло стати причиною отруєння. Утім, більшість хворих нарікають на сосиски,  які з’їли у заводській їдальні. Станом на вечір 24 вересня, число зареєстрованих хворих було 101. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...