Мед Атлант

Бабиного літа не буде: якої погоди чекати прикарпатцям у жовтні

Укргідрометцентр оприлюднив інформацію про те, якою буде погода у жовтні, у другий місяць осені. Читайте далі та дізнайтеся, коли буде похолодання та яку температуру очікувати, прогноз погоди у жовтні 2020.

 Вже відомий прогноз погоди на жовтень в Україні. Експерти з Укргідрометцентру заявляють, що українцям варто годуватися до похолодання у жовтні, адже це перехідний період до зими. Температура буде поступово знижуватися, а опади будуть збільшуватися. Температура у другий місяць осені буде на рівні з попередніми роками, а от опадів буде більше, пише “Радіо Максимум“.
Цьогоріч в Україні у жовтні середньомісячна температура коливатиметься у межах 7-12 градусів з позначкою “+”. У гірських місцевостях цей температурний показник опускається нижче: у межах від +6 до +7 градусів. Це у межах середніх багаторічних значень. Загалом кліматична характеристика для жовтня стандартна – аномальних температур не очікується для України в цей період.

Щодо опадів, то у містах буде 30-65 мм, а в горах – від 75 до 100 мм. Цей показник у межах середніх багаторічних значень і майже як попереднього місяця. Також ймовірні заморозки на поверхні ґрунту наприкінці місяця, крім південних та більшості центральних областей.

За даними синоптиків, українці повинні готуватися до подальшого переходу осені в зиму, адже бабиного літа вже не буде. Варто звернути увагу на стан каналізаційних систем, щоб не було затоплень. Також проінспектуйте щілини, через які може забувати холодний вітер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...