Мед Атлант

Катастрофа АН-26: курсанта, що вижив, допитало ДБР

Курсанта В’ячеслава Золочевського, який вижив у катастрофі літака АН-26 на Харківщині 25 вересня, допитали слідчі Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє УП з посиланням на голову Харківської обласної адміністрації Олексія Кучера після відвідування Золочевського у шпиталі та начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарда Хорошуна.

Слідчі ДБР вже ставили йому питання, певні обставини він згадує (перед падінням – ред.), вони викладені в протоколі допиту. Пізніше, я думаю, це стане відомим.

Сьогодні, я можу сказати, він додатково повідомив, що вцілів, бо знаходився в певній “капсулі” з фюзеляжу, частиною літака прикрило, і тому вогонь не дістав його. Він прийшов до тями і зміг покинути літак, який палав, – каже Кучер.

Зі свого боку, начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуард Хорошун зазначив, що в курсанта Золочевського спостерігається позитивна динаміка одужання.

Добу він (Золочевський – ред.) провів із позитивною динамікою, температури немає, показники в нормі. Зробили перев’язку, рани загоюються. Ведеться комплексна робота, з ним працюють травматолог, хірург, нейрохірург, терапевт, психіатр, психолог, – каже Хорошун.

Разом з тим, Кучер повідомив, що від понеділка, 28 вересня, почнеться забір ДНК-зразків у родичів загиблих у авіакатастрофі на Харківщині, щоб ідентифікувати тіла курсантів і офіцерів.

Експертизи, за даними голови ОДА, проводитимуть у Харкові.

За його словами, у Харкові зараз перебувають 16 із 20 родин курсантів. Із усіма родинами контакт підтримує Національний університет Повітряних сил ім. Кожедуба.

26 вересня віцепрем’єр Олег Уруський повідомив, що ДНК-експертизи триватимуть 2-3 тижні. Наразі жодне зі знайдених тіл не ідентифіковане.

Нагадаємо, що ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...