Мед Атлант

У кожного своя правда: протистояння в гаражному кооперативі на Вовчинецькій

У Франківську склалася неоднозначна ситуація щодо земельної ділянки в приміському селі Вовчинець по вулиці Вовчинецькій 225.

Група людей неодноразово пікетувала міську раду. Вони стверджували, що територію під гаражами збираються забудувати, а їх прогнати, повідомляє Голос-Інфо.

За документами земля належить до приватної власності ТзОВ “ІОЛІТ-ІФ”. Керівник підприємства стверджує, що все відповідає нормам чинного законодавства України.

Підприємство “ІОЛІТ-ІФ” являється власником земельної ділянки з 30 липня 2020 року. Ця земля знаходиться у приватній власності ще з 2008 року. Попереднім її власником був РОДОН. В 2012 році вона прейшла у власність ТОВ Х-АДВАНС. Вказану земельну ділянку ми здобули на підставі договору купівлі-продажу. Законність було підтверджено рядом судових рішень. Цільове призначення вказаної земельної ділянки – для обслуговування гаражної автостоянки і ніпрояке будівництво не може йти і мова. Так, як ми використовуємо земельну ділянку у господарській діяльності, ми пропонуємо укладати договір з її користувачами на право користування нею  , – каже директор ТзОВ “ІОЛІТ-ІФ” Марія Чорна.

Журналісти побували на вулиці Вовчинецькій 225. Виявляється, що користувачі гаражів самі порушують правила чинного законодавства. Люди зробили на гаражах різні добудови, приватні СТО, сміттєзвалище та цехи з виробництва мебельної продукції. Окрім того, ця земля знаходиться у “червоній зоні”, а отже здійснювати там надбудови суворо заборонено.

Кореспонденти резюмують, що закон повинен бути один для всіх. Наразі ними відправлено ряд запитів до різних установ, щоб визначити, хто ж правий у цій ситуації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...