Мед Атлант

Велике будівництво: на Прикарпатті з 15 об’єктів здали тільки 3

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зобов’язав очільника Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва і його заступників пришвидшити роботу щодо виконання програми “Велике будівництво” на Прикарпатті. Адже з 15-ти об’єктів соціальної інфраструктури здано лише три.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територі громад.

Наразі рахунок 3:0 не на нашу користь. Прошу врахувати зауваження моніторингової групи та пришвидшити темпи освоєння коштів, – каже  Олексій Чернишов.

Також міністр звернувся до керівництва Івано-Франківської області з вимогою терміново освоїти кошти на відновлення інфраструктури після паводку. Йдеться про 480 мільйонів “повеневих коштів”, виділених з Резервного фонду, з яких на сьогодні освоєно лише третину.

Отже, проблеми з фінансуванням відновлювальних робіт з боку держави немає, тому я вимагаю від керівництва області термінового освоєння решти коштів. Ми також, як Уряд України,  очікуємо пропозиції щодо заходів із запобігання наслідків природних явищ, які регулярно відбуваються на Прикарпатті, і вони будуть обов’язково профінансовані, – запевнив Чернишов.

Учасники наради також порушили питання перебігу реформи децентралізації і стратегії регіонального розвитку Івано-Франківської області. На думку Міністра, створення нових робочих місць є пріоритетною ціллю розвитку регіону. Він завернув увагу керівництва ОДА на необхідність активної співпраці в цьому напрямку, зокрема із залученням успішних підприємств, які працюють в області.  Щодо питання децентралізації, Олексій Чернишов зазначив, «ми маємо готуватися до місцевих виборів у жовтні, які мають пройти на новій територіальній основі, і бути транспарнтеними та демократичними».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...