Мед Атлант

Надвірнянець, який задавив мотоблоком 4-річну дитину, отримав іспитовий строк

23 вересня Надвірнянський районний суд виніс вирок у справі чоловіка, який навесні цього року через необережність наїхав мотоблоком на 4-річну дитину. У результаті ДТП від отриманих травм дитина загинула на місці.

Як ідеться у матеріалах суду, трагедія трапилася 4 квітня о 13 год. 00 хв. В  селі Пасічна. Водій, керуючи мотоблоком із причепом, під`їхав до будинку. На причепі мотоблока він перевозив пасажирів – дорослого та малолітню дитину.

Після зупинки мотоблока пасажири зійшли і стали праворуч від мотоблоку. Після цього водій вирішив розпочати рух мотоблоком, щоб заїхати на прилеглу територію.

“При цьому він проявив неуважність, перед початком руху не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, не пересвідчився, що малолітній перебуває на безпечній відстані, внаслідок чого під час руху мотоблоком правою частиною причепа вчинив наїзд на малолітнього”.

У наслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з переломом основи черепа, крововиливом під м`яку мозкову оболонку, яка ускладнилась набряком та набуханням головного мозку, що спричинила смерть.

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим, у вчиненому щиро розкаявся та запевнив суд, що подібного більше не повторить.

Потерпіла в судове засідання не з`явилась, однак від неї поступила письмова заява, в якій просить кримінальне провадження розглядати у її відсутності, зазначає, що будь-яких претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченого не має, просить суд обвинуваченого не карати та призначити йому покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним і призначити йому покарання – три роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортним засобом. Разом з тим звільнив його від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...