Мед Атлант

Верховна Рада повернула “пакунок малюка” при народженні дитини

Верховна Рада прийняла в другому читанні проєкт закону №3006а,  який повертає одноразову натуральну допомогу “пакет малюка” при народженні дитини.

“За” проголосували 264 народні депутати, інформує Українська правда. Життя.

Відтепер батькам упродовж 30-денного терміну з моменту народження дитини надаватимуть набір товарів першої необхідності безкоштовно.

Нагадаємо, з 2018 року при народженні дитини кожна родина отримувала від держави спеціальний дитячий набір “бейбі-бокс”.

Проте у липні “пакунок малюка” скасували, а замість нього запровадили цільову грошову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень.

Передбачалося, що громадянам, у яких народилась дитина, буде видана соціальна картка у “ПриватБанку” із спеціальними режимом використання.

“Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль”, – зазначає міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Передбачається, що до реалізації проекту будуть залучені заклади роздрібної торгівлі, які також  будуть забезпечувати цільове використання коштів грошової компенсації.

Читайте також: Сім’я атовця у Франківську отримала пакунок малюка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...