Мед Атлант

У Франківську чоловік колекціонує ретроавтівки. ВІДЕО

Першого жовтня 1960-го року Запорізький автомобілебудівний завод випустив першу модель ЗАЗ-965. Журналісти Суспільного Карпати познайомилися з іванофранківцем Анатолієм Колісником, який має “Запорожця” 1965-го року випуску.

Анатолій Колісник каже, що ця автівка неодноразово брала участь у фестивалях у Західній Україні, виставках. Такаж її знімали в рекламі.

На фестивалі добирався саме “горбатим” запорожцем. Каже, в дорозі ця автівка його жодного разу не підвела. Це рідний колір автомобіля – морська хвиля. Щоправда, дельфінів на дверях раніше не було. Напису “Запорожець” новіші моделі уже не мали.

Франківець має "Запорожця" 1965 року випуску

Я дуже мріяв про таку машину. Почав її реставрувати, десь пішло мені на реставрацію півтора року. Може навіть трохи більше. І вона вже в мене на даний момент сім років. Ну в рік вона наїжджає десь тисячу кілометрів, не більше. Це якісь ретровиставки, ретропробіги Україною. На ній є багато наклейок, де вона їздила і де вона була, – розповідає власник запорожця ЗАЗ 965, представник клубу любителів ретроавтомобілів “Станіславський” Анатолій Колісник.

І додає, що на той час це був дуже економний і прохідний автомобіль.

Анатолій Колісник колекціонує ретроавтівки. Ще у нього є інвалідні мотоколяски. До однієї – СМЗ 3А – залишилося зробити проводку, аби можливо було на ній їздити. Іншу Анатолій придбав нещодавно. Реставрації не потребує.

Франківець має "Запорожця" 1965 року випуску

“Видавалася інвалідам, які не мали ніг. Тут – все повністю ручне управління. Щеплення, газ, гальма, передачі, реверс. Чотири передачі вперед, чотири назад. Мотоколяска майже нова, в неї пробіг 136 км”, – каже Анатолій Колісник.

Також у гаражах Анатолія Колісника є близько десятка мотоциклів. Має декілька моделей чеської “Яви” та рідкісний мотоцикл “Тула”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...