Мед Атлант

Концерти, живі скульптури, парад епох – організатори “Межі” розповіли програму фестивалю

10-11 жовтня в Івано-Франківську відбудеться фестиваль-переберія міських культур “Межа”.Фестиваль організовують за підтримки Українського культурного фонду та у співфінансуванні з Івано-Франківською міською радою.

Впродовж двох днів триватимуть концерти, лекторії, зустрічі з письменниками та майстеркласи. Більшість заходів відбуватимуться у Палаці Потоцьких. Онлайн покажуть виставу Франківського драмтеатру “Фелікс Австрія”.

Основною складовою буде досить насичена музична програма. Головна сцена буде тут, у Палаці Потоцьких. Спочатку планували 3 сцени, але через карантин, всі гурти виступатимуть тут або на малій сцені на Міцкевича. Від 12 год до пізньої ночі буду безперервно виступати гурти. Приїдуть Rock-h, Luiku, Burdon folk-band та місцеві Кораллі. Буде все транслюваттся і онлайн, тому зможуть побачити наш фестиваль з усіх куточків світу, – говорить керівник проєкту Андрій Савка.
Матиме фестиваль і свого символічного героя, створеного майстрами із театру ляльок – Пинтю Хороброго. Це ватажок загону опришків, який з’являтиметься у найнесподіваніші моменти та дивуватиме публіку.
Будуть і живі скульптури. Майстерними перевтіленнями дивуватимуть на малій сцені, яка буде розташована між скверами Міцкевича та Руської Трійці.

Франківців та гості міста зустрінуться з письменницями Дарою Корній, Тамарою Горіха Зерня та Лорою Підгірною. Відбудуться лекції від Тараса Прохаська, Ростислава Шпука і Тараса Зеня.Лекції та майстеркласи будуть доступні і у запису на сторінці фестивалю у фейсбуці.
11 жовтня під час фестивалю-переберії міських культур “Межа” центр Івано-Франківська пройде “Парад епох”. Колона учасників, переодягнених у вбрання минулих століть, рухатиметься за маршрутом: вул.Шпитальна – вул.Грушевського – “Стометрівка” – вул.Мазепи – пл.Шептицького – Бастіон. Долучатися до дійства можуть всі охочі.
Вимог до костюмів немає – лиш потрібно витримувати стиль конкретної епохи. У межах фестивалю ми виокремлюємо п’ять стильових періодів: бароко, класицизм та ампір, декаданс і модерн, аванґард і епоха джазу та міжвоєння, – каже Остап Українець.

 

Кульмінацією нашої програми буде хода. Буде військовий оркестр, трембітарі. Люди, які будуть в різних стилях, зроблять таку чудову карнавальну атмосферу. Ми сподіваємося, що ця хода справді буде об’єднанням епох і культур. Також ми зробимо реконструкцію Станіславівської фортеці. Є надія, що фестиваль створить багато нових традицій”, – розповіла одна із координаторок фестивалю Людмила Лінник.

Кінцевою точкою “Параду епох” стане Бастіон. Там відбудеться символічний флешмоб “Світло на Межі”.
Вхід на всі події безкоштовний. Але при відвідуванні фестивалю масковий режим і дотримання соціальної дистанції є обов’язковими.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...