Мед Атлант

Квітчастий будинок: як перетворити свою хату в орієнтир. ФОТО

Оксана Яремчук живе в селі Бистриця, що на Надвірнящині, викладає образотворче мистецтво та трудове навчання в одній з місцевих шкіл. Проте у вільний час дівчина прикрашає будинки людей.

Мисткиня зізнається, що замовлень у неї набагато більше, ніж вільного часу. Один з найцікавіших проєктів жінки, це розпис фасаду будинку в Перегінську.

Найчастіше я виконую роботи всередині будинків. Вони відносно меншого розміру. Це замовлення було доволі незвичне, розмір фасаду був близько 11 метрів на 4. Окрім того, на фасаді потрібно використовувати саме фасадні фарби та обов’язково ґрунтовку, щоб все трималося більш надійно, – каже дівчина.

Художниця розповідає, що у будинку, який вона розписувала, раніше жив один художник, а його дружина, яка є заслуженим вчителем, переїхала до міста. Їхній син, який також виріс дуже творчою особистістю, вирішив прикрасити будинок квітами, в пам’ять про свого батька. Оскільки він знаходиться майже в центрі Перегінська, то його дуже легко помітити. Ідея задуму полягала в тому, щоб будинок став своєрідним орієнтиром.

Чоловік точно не знав, що саме він хоче. Єдине  – це мали бути квіти. Вже в процесі роботи він приносив зображення квітів на пакетах, футболках, скатерках та рушничках, і так ми збирали всю композицію. Робота була дуже незвична. Квіти мали бути великі, різні, кольорові та яскраві, – розповідає Оксана.

Спочатку квіти мали прикрашати лише низ будинку, але  в процесі роботи вони заполонили всю стіну. Окрім того, власник будинку вирішив зробити їх набагато габаритнішими, ніж це задумувалось на початку.

Загалом дівчина малює все, що люди захочуть. Каже, що дуже любить розписи. Найчастіше у неї замовляють намальовані орхідеї та чашечки кави. Одного разу художниця навіть малювала пегасів.

Пегаси – це більш клопітка робота, там потрібно передати об’ємні форми, це трохи складно. Але якщо людина хоче, то я це виконую. Якщо потрібно, то я малюю також різні картини чи гобелени. Я володію різними техніками, тому можу зробити все, що люди собі забажають, – додає мисткиня.

Сам процес роботи є дуже творчий, через свої розписи дівчина також передає свій настрій.

Під час роботи я передаю свою енергетику, свою любов. Я не дуже люблю тьмяні роботи, обожнюю яскраві кольори, вони йдуть в мене з серця. Якщо я захоплююсь роботою, то можу навіть не їсти і не пити, поки я її не закінчу. Коли мені попадається замовник з хорошою енергетикою, то робота йде на одному диханні, – каже художниця.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...