Мед Атлант

Понад 390 мільйонів виплатила НСЗУ прикарпатським лікарням за пацієнтів з COVID-19

Понад 390 мільйонів гривень виплатила Національна служба здоров’я України медзакладам Івано-Франківщини за лікування пацієнтів з COVID-19.

Про це Суспільне Карпати повідомляє пресслужба НСЗУ.

Згідно з підписаними договорами, ці гроші передбачені для безоплатного лікування пацієнтів, які захворіли на коронавірус чи мають підозру, і для виплати надбавки до зарплати медичним працівникам, які лікують пацієнтів з COVID-19.

Ще близько 320-ти мільйонів гривень планують виплатити до кінця поточного року.

“Ще на початку пандемії у програму медичних гарантій НСЗУ включила додаткові медичні послуги, серед них тестування та лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, так звані “ковідні пакети”. НСЗУ платить мобільним бригадам за тестування пацієнтів, закладам екстреної медичної допомоги, а також – лікарням, де надають стаціонарну допомогу”, – інформують в НСЗУ.

В Івано-Франківській області для цього законтрактовано 19 лікарень. Найбільшу суму (понад 267 мільйонів гривень) на “ковідні пакети” отримав Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської міської ради.

Національна служба здоров’я нараховує гроші лікарням на подолання пандемії за принципом “гроші за медпрацівниками”.

Майже 51 тисячу гривень на місяць скеровують для тестування вдома пацієнтів на COVID-19 на кожну мобільну бригаду, яка працює в медзакладі і виїжджає на виклики. В Івано-Франківській області – 40 таких бригад.

Крім того, щомісяця понад 498 тисяч гривень передбачено тарифом на одну медичну команду, яка залучена до стаціонарного лікування хворих на COVID-19. Цей тариф передбачено на повне забезпечення пацієнта необхідним лікуванням та на доплати до 300 % кожному члену команди, який має справу з хворими на коронавірус.

У лікарні має бути щонайменше чотири такі команди. “У складі кожної по 12 медпрацівників: троє лікарів, серед них обов’язково анестезіолог, та 9 осіб середнього або молодшого медперсоналу”, – пояснює НСЗУ.

Також заклади отримують кошти на ліки для пацієнтів у критичних станах.

Читайте також: Очільник МОЗ розповів, скільки коштує лікування одного пацієнта з COVID-19

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...