Мед Атлант

Посадовці пропонують масово тестувати педагогічних працівників на Covid-19

Посадовці на Франківщині пропонують розробити механізм масового тестування педпрацівників. За словами голови ОДА Віталія Федоріва, до нього часто звертаються із питанням, як вчителям пройти безкоштовну діагностику на коронавірус.

“Масово було б добре ІФА робити. Це швидко, і ми можемо визначити і активну фазу, і те, чи людина перехворіла, – каже заступник директора “ІФ ОЛЦ МОЗ України” Тетяна Джус, йдеться в сюжеті “Каналу 402”.

Після останніх антирекордів ситуація із захворюваністю на коронавірус дещо стабілізувалася. Втім втрачати пильність, кажуть фахівці, не варто.

Разом із осіннім похолоданням стартував епідсезон.

Детальніше в сюжеті:

Станом на 7 жовтня в області зафіксували 111 випадків коронавірусу.

Довідково про ІФА-тестування.

Як повідомляють у ЦМКЛ, ІФА-тести широко використовують для діагностики різних захворювань: ВІЛ-інфекції, гепатитів B і C, сифілісу, краснухи, герпесу. Для тесту беруть кров із вени, саме дослідження проводять у лабораторії протягом 2—3 годин.

Тест показує, чи є в організмі антитіла до певних антигенів, тобто до чужорідних молекул.

Якщо в організм потрапляє антиген, імунна система починає захищатися й виробляє антитіла (або імуноглобуліни). Завдання антитіл — з’єднатися з антигеном і нейтралізувати його. Під час ІФА-тесту в сироватку крові людини додають антиген. Якщо в людини вже є антитіла, вони одразу з ним зв’яжуться. Така реакція означає, що людина або хворіє, або хворіла нещодавно.

ІФА-тести мають виявляти тих, хто вже перехворів і, можливо, сам цього не помітив. Таке тестування допомагає визначити імуноглобуліни. Вони бувають кількох типів: А, M і G. Якщо виявлять M, то це говорить про те, що йде гострий процес захворювання, якщо G – то що людина перехворіла або зустрілася з вірусом і у неї виробилися антитіла і є імунітет до цього захворювання. Імуноглобуліни А свідчать про хворобу буквально з перших днів зараження (3-5 день)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...